OradeaNAGYVÁRADI AC (CA Oradea)

Echipa de fotbal Nagyváradi AC (NAC)/CA Oradea, a fost înființată în anul 2018 de părinții copiilor care jucau împreună potbal, cu scopul de educarea, fomarea și promovarea jucătorilor tineri. La început, au fost doar 10 / 15 copii de șapte - opt ani, dar azi, în cadrul asociației, joacă fotbal peste o sută de copii din Oradea și din localitățile apropiate. Am format echipe pentru cinci grupe de vârstă (U6, U8, U10, U13, U15). Acești copii sunt antrenați de tei antrenori (Opre Csaba, Váradi Attila Gyula și Király Dávid). Váradi Attila Gyula are și sarcina de antrenor de portari.

Asociația de fotbal din județul Bihor organizează campionat pentru copii, în trei grupe de vârstă (U10, U13 și U15). AC (NAC) este prezentă la toate cele trei grupe de vârstă. În plus, în regiunea de vest, și centrele secundare ai FK Miercurea Ciuc și Academia de Fotbal din Ținutul Secuiesc își organizează propriul campionat separat, unde participăm și noi cu echipele noastre.

Copiii noștri, în Liga Județeană de Fotbal joacă multe meciuri, dar pe lângă acestea, joacă și numeroase partide amicale și de pregătire. Având în vedere, că suntem aproape de graniță, mergem de foarte multe ori în Ungaria pentru a juca partide amicale, sau ca spectatori, la meciurile de fotbal din campionatele maghiare, sau la meciurile naționalei.

Până în prezent, 17 copii din echipele noastre au împlinit vârsta de 15 ani, și spre bucuria noastră opt dintre aceștia, joacă la diferite echipe, printre altele și la FK Cskszereda.

Președintele clubului nostru este Habinyák István, președinte executiv Nagy József Barna iar managerul Seres András. Asociația noastră, în anul 2018 a devenit un centru secundar a Academiei de Fotbal din Ținutul Secuiesc.

Alegerea denumirii asociației noastre nu a fost la întâmplare. Am avut în vedere echipa cea mare de odinioară NAC, și vrem să fim urmașii ei vrednici atât în nume, cât și în spiritualitate, sportivitate și calitatea jucătorilor. Din aceste considerente am ales și culorile asociației, verde-alb, folosite și de NAC. Această echipă a fost înființată în anul 1910, și a fost prima echipă care a câștigat campionatul maghiar în anul 1944, ne fiind echipă budapestană. În 1949, sub o altă denumire a câștigat și campionatul României.

Ne având teren propriu, folosim un teren închiriat lângă Oradea, la comuna Paleu. În planurile noastre din viitorul, are prioritate dorința de a avea un teren propriu, înființarea unei echipe pentru fete și a altor echipe pentru diferite grupe de vîrste.