Beszámoló | Az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia Felsőoktatási Ösztöndíj Programjának első kiírásáról

Az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia Felsőoktatási Ösztöndíjat alapított a 2023–2024. tanévvel kezdődően. Az első kiírás során tíz pályázóval kötött szerződést az FK Csíkszereda.

Beszámoló | Az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia Felsőoktatási Ösztöndíj Programjának első kiírásáról

Az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia Felsőoktatási Ösztöndíjat alapított a 2023–2024. tanévvel kezdődően, amellyel azon akadémistáit szándékszik támogatni, akik hivatásos labdarúgó pályafutásuk mellett vagy annak befejeztével főiskolai, egyetemi tanulmányokba kezdtek. Az ösztöndíj első kiírására tíz pályázat érkezett be, mind a tíz pályázó jogosult az ösztöndíj elnyerésére, így velük szerződést kötött az FK Csíkszereda.

Az ösztöndíj első kiírására az idén szeptemberben került sor, a pályázatokat október 15-ig kellett benyújtani. Összesen tíz pályázat érkezett be, ezek elbírálása megtörtént. Mind a tíz pályázó jogosult az ösztöndíj elnyerésére, így velük szerződést kötött az FK Csíkszereda. Az ösztöndíj összege havi 500 lej, amelyet havi rendszerességgel folyósít az FK Csíkszereda 2023 októbere és 2024 júliusa között.

A nyertes pályázók a szerződésben vállalták, hogy beszámolnak tanulmányi előmenetelükről, az ösztöndíj felhasználásáról, valamint becsatlakoznak az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia Öregdiák Hálózatába és lehetőségeihez mérten támogatják annak tevékenységét, programjait.

Az idei nyertes pályázók a következők: Bóni Csaba, Erőss Ákos, Miklós Norbert, Péter Alexandra, Simon Erik-Roland, Szakács Szilárd, Szentes Szabina, Tamás Zsolt, Vereguț Dániel és Vitos Tamás. Pályázóink közül hatan is különböző testneveléssel, sporttal, edzéssel vagy motorikus teljesítménnyel kapcsolatos szakon folytatják egyetemi tanulmányaikat (Bóni Csaba, Miklós Norbert, Simon Erik-Roland, Szakács Szilárd, Tamás Zsolt, Vereguț Dániel), a többiek a közgazdaságtan különböző ágazatait tanulmányozzák.

Az ösztöndíjprogram célja a felsőfokú tanulmányait végző diák támogatása mellett egy Öregdiák Hálózat alapítása is, amely követi, figyelemmel kíséri, hálózatba fogja és segíti az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia végzettjeit. A Felsőoktatási Ösztöndíjat megpályázhatta az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia összes akadémistája, aki legalább egy évet eltöltött az akadémiai rendszerben (bentlakó volt) és nappali tagozaton alap- vagy mesterképzésen folytatja felsőfokú tanulmányait.

Gratulálunk a nyertes pályázóknak és sikeres egyetemi évet kívánunk!HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza