Elitliga U14 | Legyőztük a listavezetőt!

Kemény küzdelmet és FK győzelmet hozott az U14-es Elitligában lejátszott, szombat délelőtti rangadó a listavezető LPS Suceava ellen. Fazakas Tibor tanítványai gól nélküli első játékrész után egy találattal bizonyultak jobbnak a látogatóknál.

Elitliga U14 | Legyőztük a listavezetőt!

Kemény küzdelmet és FK győzelmet hozott az U14-es Elitligában lejátszott, szombat délelőtti rangadó a listavezető LPS Suceava ellen. Fazakas Tibor tanítványai gól nélküli első játékrész után egy találattal bizonyultak jobbnak a látogatóknál.

Rámosolygott a csíkszeredai ősz szombaton délelőtt a Kós Károly utcai műfüves pályára kilátogató, szép számú nézőre. Ragyogó napsütés fogadta a pályára lépő csapatokat és az értük szorítókat. A vendég, LPS Suceava mindeddig egyetlen vereséget könyvelhetett el, azt is az első fordulóban szenvedték el a látogatók, méghozzá hazai pályán, a Sepsi OSK ellenében. Azóta kilenc győzelem került a bukovinaiak neve mellé, így nem csoda, hogy vezetik a pontvadászatot.

A találkozó rangadóhoz méltó iramot és nagy küzdelmet hozott, az első 35 percben kevés igazán nagy gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel. A 35. minutumban betalált együttesünk, sajnos azonban leshelyzet előzte meg a gólt, így maradt a gól nélküli döntetlen, ami nem is változott a pihenőig. 

A második játékrészt Ambrus Lukács lehetősége vezette fel, bal oldalról eleresztett labdája azonban elment a hosszú sarok mellett. Az 50. minutumban kapusunk szaladt alá egy előreívelt labdának, szerencsére védőink jól reagáltak és szögletre mentette. Három egység elteltével középről próbálkoztunk, Szatmáry Gergő révén, ám a közepes erősségű lövés nem okozott gondot a vendégek kapuvédőjének. A 62. percben Jánosi Zsolt perdített ziccerben a bal kapufa mellé, két perc múlva Keresztes Tamás 25 méteres szabadrúgását ütötte ki a léc alól a suceava-i kapus. A jég a rendes játékidő vége előtt két perccel tört meg. Jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást, a kapu elé szálló labdára remekül érkezett Keresztes Tamás és védhetetlenül fejelt a kapu közepébe (1–0). Az utolsó percben megduplázhattuk volna az előnyt, ám kapu előtti kavarodás végén fölé pattant a játékszer.

Maradt az egygólos hazai siker, amivel Fazakas Tibor fiai felkapaszkodtak a dobogóra és két pontra csökkentették hátrányukat a lista élén tanyázó LPS Suceavával szemben.

"Az első percek izgatottsága után egy elszánt csapatot láthattunk végig, dinamikus, nagy iramú játékban sikerült megszereznünk a győzelmet" – fogamazott a lefújás után Fazakas Tibor vezetőedző.

Ellitliga U14, 1. csoport, 11. forduló
FK Csíkszereda – LPS Suceava 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Kós Károly utcai műfű
Vezette: Fodor József, Hegyi Hunor
Gólszerző: Keresztes Tamás (68.)
FK Csíkszereda: Kajtár András – László Ede, Keresztes Tamás, Nagy Imre Dániel, Lukács Bence, Szatmáry Gergő, Jánoska-Máthé Krisztián (Rusu Márk, 66.), Fazakas Gellért (Fülöp László Barna, 49.), Orbán Hunor, Jánosi Zsolt, Hella-Fehér Dániel (Ambrus Lukács, 36.) Vezetőedző: Fazakas Tibor
LPS Suceava: Constantinescu Eduard – Ianoș Iustin, Gemenciuc Darius, Ichim Valentin, Irima Ioan, Cernăuțean Luca, Botezatu Eduardo, Pascaru Yanis (Mihailă Paul, 64.), Burlacu Cezar (Curic Matei, 36.), Goian Nectarine Matei, Moroșan Danila Lucian Vezetőedző: Bosancu Ovidiu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza