Elitliga U16 | Egy híján tíz gól a Dinamo hálójában

Látványos, szép találatokat hozó mérkőzésen győzte le U16-os, elitligás csapatunk a Bukaresti Dinamo SC együttesét.

Elitliga U16 | Egy híján tíz gól a Dinamo hálójában

Látványos, szép találatokat hozó mérkőzésen győzte le U16-os, elitligás csapatunk a Bukaresti Dinamo SC együttesét. A fővárosiak kevés ellenállást tudtak kifejteni Szász Ferenc tanítványaival szemben.

Teljesen megteltek a Sportpark 2. számú pályájának lelátói a szombat délben kezdődő találkozóra, örvendetesen sokan jöttek ki szurkolni U16-os fiataljainknak, akik igyekeztek is meghálálni a fokozott érdeklődést. Sokáig ugyan csupán helyzetekben mutatkozott meg az FK-s fiatalok fölénye, azonban érezhető volt, hogy bármikor kiszakadhat a gólzsák. Végül a 24. percben Kertész Márk fejese törte meg a gólcsendet, öt percre rá pedig Ioo Edvin szerzett szép találatot (2–0). A félidőt Kertész Márk második fejesgólja zárta, így magabizos, háromgólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek (3–0).

A második játékérész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, nagy fölényben játszott az FK, a Dinamónak alig voltak momentumai, konkrétan egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel tőlük az 54. percben, amivel el is lőtték az összes puskaporukat. Nem úgy a mieink! A 65. percben Gál Áron Attila helyezett a bal alsó sarokba, két percre rá pedig Luca Novelli volt eredményes (5–0). Ezen a ponton látszott, hogy végképp belefáradt a küzdelembe a vendégcsapat és csupán a gólkülönbség maradt nyitott kérdés. A 70. percben, Nyitra Szabolcs góljával érett a kiütés, három perc múlva pedig Gál másodszor is betalált (7–0). A hajrában még Szép Dávid és Brugger Dániel is betalált, így alakult ki a 9–0-s végeredmény.

A lefújást követően Szász Ferenc vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Az egész mérkőzést uraltuk az első pillanatától. Gól nélküli döntetlennél büntetőt is hibáztunk, de ez is belefért ma! Szebbnél szebb gólokat szereztünk és kitűnő támadásokat vittünk végig, a győzelmünk ekkora különbséggel, nem csak megérdemelt, de ellenfelünkre nézve hízelgő is. Nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki, sajnos jó részét ki is hagytuk. Ugyanakkor a nagyarányú győzelem ellenére ma többet kellett csapatomban több játékosnak is felemelnem a hangom, mert nem tehetjük meg, hogy belekényelmesedjünk a mérkőzésbe. A jövő héten igazi rangadót játszunk, kell a figyelem és a koncentráció végig, messze még a szezon vége. Gratulálok a győzelemhez és menni kell tovább és dolgozni".

A folytatásban, szeptember 16-án székelyföldi rangadót játszik Szász Ferenc együttese, a Sepsiszentgyörgyi OSK fiataljai látogatnak majd a Sportparkba.

Elitliga U16, 1. csoport, alapszakasz 5. forduló
FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo SC 9–0 (3–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Szakács József (Sepsiszentgyörgy), asszisztensek: Ghinea Lóránd (Sepsiszentgyörgy), Onea Alexandru (Szitabodzás)
Gólszerzők: Kertész Márk (24. és 38.), Ioo Edvin (29.), Gál Áron Attila (65. és 73.), Luca Novelli (67.), Nyitra Szabolcs (70.), Szép Dávid (76.), Brugger Dániel (80.)
FK Csíkszereda: Antonucci Michele – Iosif Cristian (Halász Balázs, 46.), Papp György, Kertész Márk, Kozma Krisztián (Kárándi Roland, 71.), Petran Norbert (Kovács Dávid, 46.), Nyitra Szabolcs, Brugger Dániel, Bekő Kristóf, Luca Novelli (Szép Dávid, 68.), Ioo Edvin (Gál Áron Attila, 46.) Vezetőedző: Szász Ferenc
 

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza