Elitliga U16 | Nem ment a góllövés

Elitliga U16 | Nem ment a góllövés

A legnagyobb gólszerzési lehetőségeket is kihagyta U16-os Elitligás csapatunk, így egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Jászvásári Politehnica ellen.

A Bákó ellen elveszített rangadó után újabb fontos találkozó várt U16-os Elitligás csapatunkra, hazai pályán fogadtuk a rájátszást hozzánk hasonlóan egy-egy vereséggel és győzelemmel indító Jászvásári Politehnicát. A kapuban ezúttal az ukrán Trebushnyi Andrii kezdett. Jól álltak bele a meccsbe fiataljaink, az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, ami helyzetekben is hamar megmutatkozott. A második percben Jakab Krisztián egy szépen kijátszott akció végén jobb oldalról a hosszú sarkot célozta meg, a kapu verve volt, csak a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól.

Semmi nem ment be

Az első tíz percben Jakab még két hasonló szituációban szerezhetett volna előnyt, ám kimaradtak a további ziccerek is. A Jászvásár az első negyed óra végén tudott kijönni némileg a szorításból, ami egy szöglet kiharcolásában öltött testet, ám továbbra is az FK játszott fölényben. Percenként jegyezhettük fel a hazai lehetőségeket, de csak nem akart megszületni a vezető találat. Többször elakadtak akcióink lesen, vagy pedig az irányzékkal volt baj. A 20. percben hiába került a vendégkapuba a labda, lesállás előzte meg a találatot. A félidő második felében nem csökkent a piros-fekete nyomás, de még a kapussal egy-egyben sem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az első 40 percben a vendégek egy alkalommal találták el a kapunkat.

Tóth Pál Előd lövése vezette fel a második játékrészt, majd Ambrus Szabolcs nem tudta elrúgni a labdát a kapus mellett. Az 56. percben érkezett a hidegzuhany. A moldvaiak egy jól eltalált 16-17 méteres lövéssel megszerezték a vezetést, a jobb alsó sarokba tartó labdára Trebushnyi mozdulni sem tudott (0–1). A gól érezhetően megfogta a mieinket, bő tíz perc elteltével megduplázhatták volna előnyüket a látogatók. Az utolsó perceket újra megnyomták fiataljaink, ám vagy a kapufa, vagy a kapus mentett, így a vége egygólos vereség lett. A folytatásban, idei utolsó mérkőzésünkön, egy hét múlva a Suceava-i Sportiskola csapatát látjuk vendégül.

Elitliga U16, Play Off, 1. csoport 3. forduló
FK Csíkszereda – jászvásári Politehnica 0–1 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Szakács József (Sepsiszentgyörgy), asszisztensek: Tóth János (Kovászna), Vicsai Norbert (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerző: Condac Marian (56.)
FK Csíkszereda: Trebushnyi Andrii – Keszler Roland, Vorga Hunor (Ioo Edvin, 52.), Sas David, Lungu Alexandru (Nagy Botond, 72.), Bödő Efraim Zoltán (Papp Szilárd, a szünetben), Balint Eric, Păcuraru Luca, Ambrus Szabolcs (Gáll Péter, 52.), Tóth Pál Előd, Jakab Krisztián (Brugger Dániel, a szünetben) Vezetőedző: Szakál Csaba
Jászvásári Politehnica: Gherman Fabian – Pandeli Yanis, Munteanu Radu (Timofte, Rareș, 62.), Bulut Onur, Dobrea Denis, Matei Robert (Petrache Denis, 52.), Panciuc Denis, Olariu Mario, Carausu Adrian (Amironesei Alin, 62.), Ilie Vlad (Plasca David, 74.), Donici Andrei (Condac Marian, 52.) Vezetőedző: Brighiu CiprianHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza