Esemény | Szakmai nap Ricardo Monizzal

Esemény | Szakmai nap Ricardo Monizzal

Újabb sikeres szakmai továbbképzést tartott a Székelyföld Labdarúgó Akadémia Csíkszeredában. Az esemény meghívottja a Zalaegerszegi TE holland vezetőedzője, Ricardo Moniz és pályaedzője, a szintén németalföldi Julian Jenner volt.

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia edzői és szakmai vezetői 13. alkalommal gyűltek össze, hogy szakmai nap keretében csiszolhassák tudásukat, kapjanak új impulzusokat. A szakemberek ezúttal két napon át hallgathatták, láthatták a meghívottakat. Felvezetésként hétfőn Ricardo Moniz, a Ferencváros egykori-, a Zalaegerszeg jelenlegi vezetőedzője tartott szemléletes előadást a különböző játékrendszerekről, valamint klub-filozófiákról. Julian Jenner, Moniz pályaedzője, aki korábban játékosként két éven át szolgálta az FTC-t, a tehetséggondozásról, kiválasztásról, a fiatalok felkészítéséről beszélt.

Mindkét szakember kihangsúlyozta a játékosok kezdeményezőkészségének és kommunikációs képességeinek fontosságát. A nap gyakorlati bemutatót is magában foglalt. Ebben az FK Csíkszereda Liga 3-as csapatának tagjai, valamint néhányan az U18-as és U17-es csapatból vettek részt.

A rendkívül intenzív gyakorlatok bemutatásában az 58 éves Moniz is élen járt. A bemutató-edzés közben a vendég-előadók folyamatosan hangsúlyozták a kommunikáció szükségességét a játékosok között, és a játékosok és az edzők között egyaránt. A gyakorlatok különböző védekezési- és támadási variációkat, nyomásgyakorlást, 3 a 3 elleni játékot tartalmaztak.

A gyakorlat volt a keddi nap első felvonásának középpontjában is. Ezúttal is terítékre került a nyomásgyakorlás, valamint 2 a 2 elleni játék (egész pályára), illetve 11 a 11 elleni játék. Mindkét napon lehetőség nyílt beszélgetésekre, kérdések felvetésére is.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza