Események | A magyar kultúra napjára emlékeztek

Események | A magyar kultúra napjára emlékeztek

Kiállítással és Himnusz-kvízzel emlékeztek meg a Márton Áron Tehetséggondozó Központ nevelői és diákjai a magyar kultúra napjáról.

A magyar kultúra napját annak emlékére ünnepeljük január 22-én, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 200 évvel ezelőtt, 1823-ban ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről. Kiállításokat és koncerteket szerveznek, könyvbemutatókat, irodalmi esteket és színházi előadásokat tartanak.

A Márton Áron Tehetséggondozó Központ diákjai Szász Csilla, nevelő vezetésével kiállítással emlékeztek a jeles napra. A diákok a kiállítás megtekintésével nem csupán nemzeti imánk keletkezésének történetét ismerhetik meg, hanem a Himnusszal kapcsolatos tudásukat is tesztelhetik egy kvízjáték segítségével.

A kollégisták közül Balázs Adrienn, Balla Botond Barnabás és Kele Botond nevét kell kiemelnünk, akik nagy segítséget nyújtottak a kiállítás létrejöttéhez.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza