Felkészülés | Győzelemmel zártuk az edzőmeccsek sorát

A Kézdivásárhelyi SE elleni, vasárnapi összecsapással zárta liga 2-es csapatunk felkészülési mérkőzéseinek sorát. A találkozón Makrai Gábor és Bakos Ervin volt eredményes.

Felkészülés | Győzelemmel zártuk az edzőmeccsek sorát

A Kézdivásárhelyi SE elleni, vasárnapi összecsapással zárta liga 2-es csapatunk felkészülési mérkőzéseinek sorát. A találkozón Makrai Gábor és Bakos Ervin volt eredményes.

Télies, szürke, barátságtalan időjárás fogadta a pályára lépő csapatokat vasárnap az FK stadionban. Mindez azonban nem zavarta Ilyés Róbert tanítványait abban, hogy nagy lendülettel vessék bele magukat a Kézdivásárhelyi SE elleni gyakorlómeccsbe. Csapatunk az első perctől kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, ami gólhelyzetekben is megmutatkozott. Bár a harmadik percben a Kézdi végezhetett el először szögletrúgást, azt követően nem sokszor jutottak el a kék-fehérek Gyenge Szilárd kapujáig.

Az ötödik percben egy jobb oldali beadást követően Makrai Gábor csúsztatott a vendégek kapuja mellé, három egység elteltével Veres Szilárd fejesét tisztázták, szintén fejjel a látogatók. Negyed óra elteltével Makrai került ziccerbe, ám szögletre tisztázott Albert Hunor, a vendégek hálóőre. A 21. percben Kelemen Dávid közeli lövése kötött ki az oldalhálóban. Egy perc elteltével előnybe kerültünk. Makrai ugrott ki jó ütemben, majd a 16-oson belülre érve, kissé balról, félmagasan kilőtte a hosszú oldalt (1–0).

A 26. percben Jebari lőtt kevéssel a bal kapufa mellé, a 29. minutumban pedig Babati vétette el kevéssel a jobb felső sarkot. A 31. percben Gál-Andrezly jobb oldalról érkező beadása nyomán Bakos fejelt, a vendégkapus kitornázta a léc alá tartó labdát. Öt perc múlva újra Bakos veszélyeztetett, ám ezúttal is mentett Albert, ahogy Ronai jól eltalált távolijánál is a helyén volt. Az első játékrészt Ronai kihagyott ziccere zárta.

Maradt a hazai fölény

A második félidőben sem változott a játék képe, nagy fölényben játszott csapatunk. Az 53. percben Babati lőtt fölé mintegy húsz méterről, majd Nagy János kevéssel célt tévesztő kapáslövését jegyezhettük fel. A 63. percben Ronai alapvonalról visszagurított labdáját Bakos Ervin helyezte a jobb alsó sarokba (2–0). A 66. percben kapus- és sorcserét hajtott végre Ilyés Róbert, csupán a szünetben beszálló Anderson, valamint Ronai maradt a pályán a mezőnyjátékosok közül, míg a háló elé érkezett Karácsony Márk. A cserék sem törték meg a hazai lendületet, Ronai a 77. percben húsz méterről lőtt fölé, hét egység elteltével Jelena Richárd pörgetett mellé három méterről. A találkozót Pintér Bence lövése és Albert Hunor védése zárta.

Ilyés Róbert legénysége február 26-án, hétfőn, 17 órától hazai pályán fogadja az FC Argeş együttesét a bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Kézdivásárhelyi SE 2–0 (1–0)

Csíkszereda, FK stadion
Gólszerzők: Makrai Gábor (22.), Bakos Ervin (63.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Csürös Attila – Gál-Andrezly Peter, Veres Szilárd, Soufiane Jebari (Anderson Santos, 46.), Bakos Ervin, Babati Benjamin – Ronai Robert, Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert
A 66. perctől: Karácsony Márk – Dezamits Dominik, Gergely Botond, Apro Claudiu – Salvatore Marrone, Ronai Robert, Balogh Szilárd, Szondi Botond, Anderson Santos, Pintér Bence, Jelena Richárd
Kézdivásárhelyi SE: Albert Hunor – Albu Attila (Veres Róbert, 69.), Sütő Zalán, Cîrstean Bogdan, Zöld Hunor (Gajdó Tamás, 61.), Agafitei Antonio, Kerestély Ákos (Fabian Robert, 61.), Gergely Alpár (Turcu Cosmin, 46.), Botorok János, Ketesdy Nimród, Pereny Adrian (Fülöp Zalán, 69.) Vezetőedző: Călin Moldovan

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza