Interjú | Bemutatjuk 2023 legjobbjait I.

Ünnepélyes díjátadó gálát tartott klubunk. Az esemény után Nagy Emese faggatta a díjazottakat. Ismerjük meg egy kicsit közelebbről az elismerésben részesített játékosokat!

Interjú | Bemutatjuk 2023 legjobbjait I.

Az év legjobbjainak jutalmazását követően a díjazottak közül többen is Nagy Emese mikrofonja elé álltak. A kérdések mindegyikük számára ugyanazok voltak: Mióta futballozik, ill. szerepel az FK színeiben? Milyen poszton játszik? Hogyan fogadta az elismerést? Melyik volt az eddigi pályafutásának legfontosabb mérkőzése számára? Hogyan töltik az ünnepeket? A megkérdezettek végül a legkisebbeknek üzentek. Lássuk, ki mit árult el és milyen üzenetet fogalmazott meg!

Keresztes Tamás (Az év játékosa U14)

„Már kilenc éve vagyok az FK Csíkszereda tagja. Belső védőt játszom főként, de volt rá példa, hogy a középpályán kaptam szerepet, vagy akár jobboldali védőként is bizonyítottam már.

Nagyon hálás vagyok a támogatásért, és óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy az év játékosának választottak. Ez motivál engem a további fejlődésre. Boldog vagyok, hogy sikerült kiemelkedően teljesítenem, ami nem sikerült volna az edzőim, a csapatársaim és szüleim segítsége és támogatása nélkül. Ezúttal szeretném külön megköszönet nekik.

Több olyan mérkőzés is volt, ami fontos volt nekem, vagy a csapat számára, de ha ki kellene emeljek ezek közül egyet, az a LPS Suceava elleni mérkőzés lenne, mivel az utolsó percben fejes góllal dönthettem el a mérkőzést a listavezető ellen.

Az ünnepeket pihenéssel töltöm a családom körében.

Azt üzenem a kis focistáknak, hogy dolgozzanak tovább céljaik eléréséért, legyenek alázatosak a sport iránt, higgyenek önmagukban és szívvel focizzanak”.

Kádár Noémi (Az év női játékosa U15)

„Közel két éve vagyok az FK Csíkszereda játékosa. Jobb szélső támadó poszton lépek a pályára.

Nagyon örülök ennek az elismerésnek és büszke vagyok magamra, hogy sikerült olyan teljesítményt nyújtanom, amit elvárok magamtól, és amit edzőim, szüleim is elismernek. Természetesen ez a csapatom nélkül nem sikerült volna, és ezután is arra fogok törekedni, hogy a lehető legjobban tudjak teljesíteni és mindig fejlődjek a játékban.

 Nekem a harmadik mérkőzésünk tetszett a legjobban, Sepsiszentgyörgy ellen, ahol meglőttem az első mesterhármasomat. Nagyon jó meccs volt számomra és büszke vagyok magamra és a csapatra, hogy száz százalékosan tudtunk teljesíteni.

A családommal töltöm az ünnepeket és minél jobban megpróbálom kipihenni magamat, hogy tavasszal is minél jobban tudjak teljesíteni és most is bekerüljünk a legjobb négy közé.

Azt üzenem, a kisebbeknek, hogy minden egyes edzésen adjanak bele mindent és edzésen kívül is gyakoroljanak, mert ha párat is rúgsz bele a labdába, vagy néhány gyakorlatot pluszba gyakorolsz, az már meglátszik az edzésen, és meccsen is. A legnagyobb focisták is kemény munkával érték el a sikert. Odafigyelés, gyakorlás és akarat kell, hogy sikeres legyél abban, amit el akarsz érni”.

Máthé Apor (Az év játékosa U15)

„Most nyáron lesz a 10. évem az FK Csíkszereda tagjaként. Jelenleg védekező-, illetve támadó középpályást játszok.

Emlékszem, mikor kicsi voltam mindenhol első helyezettek lettünk és ezeken a turnékon is hozzájárultam a győzelemhez. Ezzel a dícsérettel most a kicsi Máthé Apornak az egyik álma vált valóra, hogy a legjobb legyen az U15-ben. Ennyivel még nem állok le, nem állok meg, mert nekem ez a díj csak egy lépcsőfok, ahogy az edzőm mondaná. Nekem van egy nagyobb nagy álmom, mégpedig az, hogy egyszer profi futballista legyek és mindent megteszek, hogy ezt elérjem.

Számomra a legfontosabb nyertes mérkőzés ezelőtt öt évvel volt Balánbánya ellen. Hazai pályán játszottunk az első helyezésért, és könnyedén emlékszem vissza rá, hiszen fájt a hasam, izgultam, nem tudtam aludni, mert abban a tudatban voltam, hogy mi lesz, ha nem nyertesként jövünk le a pályáról. Másnap a mérkőzés kezdetét vette és egyből kaptunk is egy gólt, ez még jobban belém rontott, majd a hátamra vettem a csapatot és 6–2-re zártunk az én hat gólommal, és első helyen végeztük a bajnokságot. Lehet, hogy fura, hogy egy ilyen régi mérkőzést választottam személyes legfontosabb nyertes mérkőzésnek, de nekem ez nagyon megmaradt, hogy milyen hátrányaim voltak, de örülök, hogy győztesként emlékezhetek vissza erre a mérkőzésre.

A karácsonyt itthon a családommal együtt töltöm. Ez az az időszak, amikor az egész család együtt tud lenni.

Azt üzenem nektek kedves kis focisták, hogy sose adjátok fel az álmaitokat, ha nem jön össze valami, akkor az azt jelenti, hogy nem próbálkoztál elég jól, még jobban kell akard, hogy elérd azt a célt!”

Ezúttal is gratulálunk a kimagasló teljesítményt nyújtó díjatottaknak! Legközelebb Nyitra Szabolcs (U16), Szőke Eszter (női U17), Jakab Krisztián (U17) és Kárándi Botond (U18) játékosok válaszait olvashatjátok.

Szerző: Nagy Emese
Szerkesztette: Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza