Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | Brassói Kids Tâmpa – FK 1–0

Egygólos vereséget szenvedett U17-es, elitligás együttesünk a Brassói Kids Tâmpa vendégeként vasárnap. A mérkőzést Szakál Csaba vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | Brassói Kids Tâmpa – FK 1–0

Egygólos vereséget szenvedett U17-es, elitligás együttesünk a Brassói Kids Tâmpa vendégeként vasárnap. A mérkőzést Szakál Csaba vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Borzasztó talajú pályára érkeztünk Brassóba, ahol az egyik térfél nagyjából felén fű sem volt. Tudtuk, hogy ilyen körülmények fognak minket fogadni, de a játékosok jól alkalmazkodtak ezekhez a külső dolgokhoz. A mérkőzést jól kezdtük, magunkhoz ragadtuk az irányítást, a pálya állapota ellenére igyekeztünk hátulról felépíteni a játékunkat. Birtokolni tudtuk a labdát, kerestük a lehetőséget a nagyon zártan védekező hazaiak ellen. Amikor már éppen kezdett nyomasztóvá válni a fölényünk, egy jobb oldali hosszú labdát követően nem tudtuk kirúgni taccsra a játékszert, és a visszazáró játékosunkról szögletre pattant a labda. A pontrúgást jól védekeztük le, viszont a második labdánál a kavarodást követően, az ellenfél kapunknak háttal álló játékosát, egy felszabadítási kísérletnél eltálaltuk, így büntetőhöz jutott a brassói csapat. Kapusunk hiába érezte remekül az irányt, egy buckán megpattant a lövés, így előnybe kerültek.

A bekapott gól azonban nem törte meg a srácokat. A folytatásban még jobban mentünk előre, nagyon nagy nyomás alá helyzetük a hazaiakat, két nagyobb ziccer is adódott előttünk az első játékrész végéig, de a kapusuk mindkét esetben védeni tudott. Sok szögletet, és szabadrúgást harcoltunk ki, amik életveszélyesek voltak. A Brassó kizárólag kontrákra alapozott, és emellett hosszú, direkt labdákkal próbált zavart kelteni a védelmünkben, de játékosok hiba nélkül kontrollálták ezeket a szituációkat.

A félidőben átbeszéltük a csapattal azokat a fontos dolgokat, amivel eredményesek tudtunk volna lenni. Még nagyobb sebességre kapcsoltunk, komoly tempót diktáltunk, és hatalmasat harcoltunk azért, hogy fordítani tudjunk. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy óriási meccslabdáink voltak az egyenlítéshez, és akár a fordításhoz is, de ma a szerencse se volt velünk.

Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt időben a védekezésünkön, és ezt egyre több alkalommal látjuk viszont a pályán! Remek erőben vagyunk, ami nagyon jó alapot fog adni a hátralevő három bajnoki mérkőzéshez. Drámai mérkőzés volt, ahol ugyan végig uraltuk játékot, de ma semmi sem jött össze a kapu előtt. Mondhatni lehet, hogy kihagytuk a kihagyhatatlant is. Bár nem feltétlenül ez döntött, de meg kell említenem, hogy a hazaiaknál egyértelműen elmaradt egy piros lap, miután az egyik támadónkat szándékosan lekönyökölte a hazaiak csapatkapitánya, ám csak sárgát kapott az eset után. A második félidőben is volt körülbelül nyolc szögletünk, de nagyon nehéz volt a helyzetünk, mivel abszolút védekezésre rendezkedtek be a fizikálisan magas, erős hazaiak.

Most két nap pihenés vár a játékosokra. Szerdától pedig készülünk a jövő hét utáni kedden esedékes hazai összecsapásunkra, amikor a Craiova látogat hozzánk. Nagyon fontos terület lesz, hogy koncentráltabbá tegyük a támadójátékunkat. Dolgozni fogunk rajta, hogy még az eddiginél is sokkal jobb játékot tudjunk bemutatni".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza