Kispad | Ubrankovics Zoltán: Megérdemelt győzelmet arattunk

Kispad | Ubrankovics Zoltán: Megérdemelt győzelmet arattunk

A vasárnap délben lejátszott, FC Argeş elleni play-out mérkőzéssel elbúcsúzott a 2022/2023-as szezonban a hazai közönségtől ifiligás csapatunk. A fiatal játékosokat is bedobó gárda magabiztosan tartotta itthon a bajnoki pontokat. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte.

"Ennek a találkozónak, mint az előző mérkőzésnek is, úgy vágtunk neki, hogy van tartozásunk az ellenfél felé. Ősszel háromszor játszottunk egymás ellen, egyre javuló játékkal, mérkőzésről mérkőzésre több helyzettel, ennek ellenére mindig vesztesen hagytuk el a pályát. Az első nyolc percben csak elvétve tudtunk az ellenfél térfelén tartózkodni, az első helyzetünk is a 15. percben alakult ki. Az abból kialakult szögletből gólt tudtunk szerezni, majd öt percre rá tovább növeltük az előnyt. Hat percre rá született harmadik találatunkkal megtörtük az ellenfelet, de sajnos mi is visszavettünk egy kicsit, ami meg is bosszulta magát, hisz szépíteni tudtak.

A második félidőben, az eredmény birtokában, illetve az ellenfelünk nyomása végett főleg a saját térfelükön folyt a játék. Ekkor már nem építettük a játékot, inkább átrúgtuk a középpályát, illetve labdaszerzésekből gyors kontrákat indítottunk. A negyedik találatunkat megelőzően ezekből a helyzetekből három gólszerzési lehetőségünk is kialakult. A második félidő 30. percéig szerzett öt gólunk gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Ennek ellenére az Argeș rendületlenül kezdeményezett, voltak ígéretes helyzeteik, kapufájuk, de végül a mi figyelem-kiengedésünknek köszönhetően eredményesen kozmetikázni tudták az eredményt. Ma nem volt annyira szervezett és eredményes az ellenfél térfelén történő labdaszerzésünk, illetve a saját kapunktól felépített támadásaink, viszont a támadó zónában nagyon hatékonyak voltunk taktikailag, technikailag és eredményesség szempontjából. Kiváló csapat ellen megérdemelt győzelmet tudtunk aratni. A mérkőzés külön pozitívuma, hogy három évvel fiatalabb csapatunkból is játéklehetőséget tudtunk biztosítani tehetséges játékosainknak".

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza