Liga 2 | A szezon utolsó hazai bajnokija következik

Liga 2 | A szezon utolsó hazai bajnokija következik

Utoljára szerepel hazai pályán Liga 2-es férficsapatunk a 2022/2023-as szezonban. Ilyés Róbert együttese az Unirea Slobozia gárdáját fogadja szombaton, 11 órától az FK stadionban.

A hajrájához érkezett a másodosztályú bajnokság mezőnye, csapatunkra még két mérkőzés vár az alsóház A-jelű csoportjában. Elsőként, szombaton a tabellán egy ponttal előttünk álló (egy találkozóval többet játszott) Unirea Slobozia érkezik Csíkszeredába. Ezzel a meccsel búcsúzik csapatunk erre a szezonra a hazai közönségtől (az utolsó fordulóban, május 6-án, Sellenberken zárjuk az idényt).

A csoportgyőzelem a tét

Ilyés Róbert együttese az elmúlt hétvégén szabadnapos volt. A rájátszás eddig lejátszott négy találkozóján két győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség került csapatunk neve mellé. Az alsóházi tabellán jelenleg a harmadik helyen állunk, a Sellenberk csupán jobb gólkülönbségével előz meg bennünket, a listavezető Slobozia pedig egyetlen pontocskával gyűjtött többet nálunk. Egy szombati győzelemmel tehát átvehetjük a csoport vezetését. Ennek a kiesés/bentmaradás szempontjából már nincs jelentsége, ám bizonyára nem lényegtelen a csapat morálja szempontjából, milyen helyezéssel zárjuk a szezont.

Play-out és edzőváltás

A Slobozia hajszál híján maradt le a felsőházi rájátszásról, 31 ponttal a hetedik helyen zárták az alapszakaszt csakúgy, mint az 5. és 6. helyen álló Bodzavásári Gloria és Bukaresti Dinamo, ám az egymás elleni eredményekben jobbnak bizonyultak riválisaik. A play-offról lecsúszó munténiaiak a rájátszás kezdete előtt közös megegyezéssel szerződést bontottak Constantin Enache vezetőedzővel, aki egyébként a Románia Kupa csoportkörébe vezette a gárdát. A szakember helyét korábbi másodedzője, Enache Costea vette át a szezon végéig. A sárga-kékek a play-offban lejátszott öt mérkőzésükön mindössze három döntetlent tudnak felmutatni, kétszer pedig vesztesen hagyták el a pályát. A legutóbbi játéknapon a Nagybánya ellen játszottak gól nélküli döntetlent hazai pályán.

Szezonbeli egyetlen egymás elleni találkozónkon mi örülhettünk. Az alapszakasz ötödik fordulójában, szeptember 3-án otthonában győztük le az Unireát Kovács Lóránt 11-esből szerzett góljával.

Az FK Csíkszereda – Unirea Slobozia találkozó szombaton, 11 órakor kezdődik az FK stadionban. A mérkőzést élőben közvetítjük az FK hivatalos Youtube-csatornáján. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, vagy a képernyők elé, búcsúztassuk együtt győzelemmel a hazai pályát erre a szezonra! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza