Liga 2│Első forduló: Dés - FK 2-1(0-0)

Liga 2│Első forduló: Dés - FK 2-1(0-0)

Bár a bajnokság legelején járunk, a találkozó az első sípszótól az utolsóig magas iramot és folyamatos játékot hozott. A színvonalra sem lehetett panasz, a felek által játszott futball, számos idény eleji élvonalbeli találkozó nivóját felülmúlta.

A nyitó félórában két hazai helyetet jegyezhettünk, Gyenge Szilárd a 4. percben Cocian, a 24.-ben pedig Fulga próbálkozásánál mentett nagyot. Fiaink az első félidő utolsó és a második félidő első negyedórájában a hazai gárda fölé nőttek. Ekkor a Takacs - Gál-Andrezly párosnak többször is sikerült megbontani a dési védelem bal oldalát, de az általuk teremtett lehetőségeket El-Sawy - aki élete első felnőtt mérkőzésén, mindössze 18 évesen csapatunk leggólveszélyesebb játékosának bizonyult - nem tudta gólra váltani. A Marosvásárhelyen született, egyiptomi-román kettős állampolgárságú fiatalember,  a 38. és 39. játékpercben, egymásután két ziccert is kihagyott. Előbb mintegy öt és fél méterről estében a hazai hálóőr karját találta el, majd remek ütemben küldött fejese, elsuhant a bal kapufa mellett. Ha ez nem lett volna elegendő, a szünet előtt még volt egy lehetősége, de a cselsorozatát, a kapujából kimozduló Răilean szemfüles mozdulattal állította meg.

A szünet után is El-Sawy maradt a legveszélyesebb támadónk. A 61. percben, a jobb oldalra kimozdulva, előbb Roşsal szemben megnyerte párharcát, majd remek csellel betört a tizenhatoson belülre, ahol Burdeţcel ütközve, a földre került. Az Avram Robert által megítélt büntetőt, Kovács Lóránt váltotta gólra (0-1). A vezetőgól okozta örömünk nem tartott sokáig, Pop Alex a 73. percben, belső védőink helyezkedési hibáját kihaználva, középről, mintegy nyolc méterről a bal sarokba bólintott. Gyenge érintette ugyan a labdát, de a kitornázására nem maradt ereje (1-1).

A folytatásban Militaru Dragoş legénysége, tudott még rátenni egy lapáttal. A hazai frissítések a vendégcseréknél jobban sikerültek, például a 76. percben pályára küldött Schieb, alig ért labdához. Ezzel kapcsolatosan beszédes tény, hogy nálunk az öt friss ember közül három a védelembe állt be. A túloldalon az 56. percben, Schiebhez hasonlóan, balszélsőként pályára küldött Bogdan, élete gólját rúgva, a tizenhatos bal sarkáról, ballal, a rövid felsőbe küldött löketével - a 84. percben - megfordította az állást (2-1). A váratlan lövéstől meglepett Gyenge, ezt is érintette, de akárcsak az első gólnál, ezúttal is a hálóba tolta a labdát.

A végjátékban is a házigazda volt a kezdeményezőbb, csapatunknak - a közel hat perces ráadás dacára - egyetlen veszélyes helyzetet sem sikerült kialakítania. A látottak alapján a Dési Egyesülés nem érdemtelenül tartotta otthon a három pontot. Szétfutottak bennünket és a kezdő tizenegyük mellett, a padról érkezők is sokat tettek a győzelemért. Az utolsó sípszót követően, tombolt a hazai publikum és kispadunknál tombolt Gyenge Szilárd is. Természetesen különböző okból.

Dési Egyesülés - FK Csíkszereda 2-1(0-0). Dés Városi Stadion. 820 néző. 

Vezette: Avram Robert, Bălan Gheorghiță, Soponar Răzvan, Ionuț. Tartalék: Codrea Cristian.

Gólszerzők: Pop Alex (73) és Bogdan Vlad Adrian (84), illetve Kovács Lóránt (62, bü).

Dési Egyesülés: 39. RĂILEAN Dorian - 20. GÎȚ Alexandru (77. FRĂSINEANU Ionuț, 64), 21. POP Daniel, 15. BURDEȚ Radu Alin, 19. ROŞ Denis - 14. MILITARU Alex  13. CHIRA Cristian, 57), 99. POP Adrian (VOMIR, 85), 17. COCIAN Angelo (98. MAFTEI Dávid Iulian, 64) - 10. BLAJ Dan (22. BOGDAN Vlad Adrian, 57), 11. POP Alex, 18. FULGA Gabriel.

Vezetőedző: MILITARU Dragoş.

FK Csikszereda: 33. GYENGE Szilárd - 8. TAKACS Rareş (99. CSISZÉR Balázs, ), 18. NEMANIČ Klemen (5. KELEMEN Dávid, 84), 3. APRÓ Claudiu, 14. KOVÁCS Márk (24. VITA Dániel, 59) - 13. CSÜRÖS Attila, 6. KOVÁCS Lóránt - 77. GÁL-ANDREZLY Peter, 10. JEBARI Soufiane (20. SCHIEB Marvin, 76), 11. IVANOVICI Petre (32. JELENA Richárd, 59) - 7. EL-SAWY Omar.

Vezetőedző: DICAN Francisc.

  Legényeinknek nincs sok idejük a csüggedésre. Péntek este újabb összecsapás következik. A második fordulóban, a Concordia Chiajna csapatát fogadjuk.

Ráduly Róbert Kálmán

Dés, 2022. augusztus 6. HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza