Liga 3 | Szoros vereség

Liga 3 | Szoros vereség

Egy góllal jobbnak bizonyult szombaton délután a vendég Ştiinţa Miroslava Liga 3-as fiókcsapatunknál. Az észak-moldvaiak szereztek vezetést, a hajrához közeledve egyenlítettünk, de a mérkőzést a Miroslava zárta győzelemmel.

A negyedik szombati, hazai mérkőzésen harmadosztályú fiókcsapatunk a csoportot vezető Ştiinţa Miroslava együttesét fogadta a Sportparkban az alsóházi rájátszás ötödik fordulójában. Jól kezdte az összecsapást Demény Norbert legénysége, bátran játszottak a fiatalok. Az első nagyobb lehetőség ennek ellenére a látogatók előtt adódott, a 13. percben veszélyesen érkezett a beadás bal oldalról Lukács kapuja elé, ám mindenki előtt elszállt a játékszer. A 18. percben megszületett a Miroslava vezető találata. Mintegy 18 méterről végezhettek el szabadrúgást a kék-fehérek, a labda mögé Mihăeș Vasilică állt oda, aki remekül lőtt a kapu jobb felső sarkába (0–1). A következő percekben több jó FK lehetőséget is feljegyezhettünk, ám a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez. A 25. minutumban újra Mihăeș Vasilică veszélyeztetett, 22 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécen csattant. A félidő utolsó emlékezetes momentuma egy vendég fejes volt, ami éppen csak fölé szállt.

Hazai helyzettel indult a második 45 perc, ám ekkor még nem jött össze az egyenlítés. Többet birtokoltuk a labdát a fordulás után, nagy energiával játszottak játékosaink az egyenlítő találat megszerzéséért. Az 53. percben Sütő Zalán szabadrúgását blokkolták a hazai védők, az egyik Miroslava-játékos kezét érintette a labda. Az újabb szabadrúgást Bujdosó tekerte fölé. A hajrához közeledve sorozatban rúghattuk a szögleteket. A 80. percben a bal oldalról szállt be a labda, Miklós Norbert pedig remekül emelkedett és fejelt a bal felső sarokba (1–1). A 86. percben Danele Vlad szabadrúgás-gólja eldöntötte a három pont sorsát (1–2).

A csoport másik találkozóján a még bentmaradás jelentő, negyedik helyen álló Rapid Brodoc döntetlent játszott a Şomuz Fălticeni együttesével, így Demény Norbert legénysége hat ponttal van lemaradva mögöttük. Öt játéknap maradt a harmadosztályú tagság kiharcolására. A folytatásban, szerdán a Şomuz Fălticeni érkezik a Sportparkba.

Liga 3, play-out 5. forduló
FK Csíkszereda II. – Ştiinţa Miroslava
1–2 (0–1)
Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Perju Alexandru Ionut (Galaţi), asszisztensek: Pavel Cojocaru Andrei (Brassó), Tunsoiu Marian (Újsinka)
Gólszerzők: Miklós Norbert (80.), ill. Mihăeș Vasilică (18.), Danale Vlad (86.)
Sárga lap: Sütő Zalán (39.), Szin Ferenc (85.), ill. Bogles Mattia (53.)
FK Csíkszereda: Lukács Dániel – Szin Ferenc, Vereguț Dániel, Miklós Norbert, Baga István Szabolcs (Péter Zsombor, 79.), Dencsák Kristóf, Sütő Zalán, Bujdosó Szilárd, Sebestyén Botond, Balogh Szilárd (Hodgyai László, 64.), Nagy Botond (Fazakas Henrik, 88.) Vezetőedző: Demény Norbert
Miroslava: Ciotu Denis – Bogles Mattia, Iurascu Iulian, Botezatu Denis, Mihăeș Vasilică, Danale Vlad, Ungurenasu Adrian, Mtamaack Jose, Axemantey Abraham, Bilendo Durell, Cororuța Petru Vezetőedző: Selymes Tibor

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza