Női Elitiga U15 | Magabiztos diadal

Női Elitiga U15 | Magabiztos diadal

A tavaszi rajton elszenvedett vereség után javított U15-ös, elitligás lánycsapatunk. Portik Helga és Szőcs Renáta tanítványai pénteken Sepsiszentgyörgyön léptek pályára és gyűjtötték be magabiztosan a három pontot. Erös Teodora mesterhármast szerzett, Fülöp Boglárka duplázott.

A pénteki találkozó helyszínéről Nagy Emese tudósított, a lefújás után Portik Helga, vezetőedző értékelt:

"A lányok a múlt heti vereség után összekapták magukat és magabiztosan indították a mérkőzést. Az egész első félidőt uralták és csak egyszer tévedt a labda a térfelünkre, de Bănceanu Emese azt a támadást is könnyedén hárította el. Fülöp Boglárka többszöri próbálkozás után berúgta az első gólt.

A második félidőt sikerült eredményesen kezdeni. A középkezdést követően rögtön megtartottuk a labdát és Fülöp Boglárka másodszor is betalált az ellenfél kapujába ezzel kettőre növelte az előnyünket. Nem sokkal később Erös Teodora büntetőből harmadszor is megrengette az ellenfél hálóját és ezzel már 0–3-ra módosult az állás. A negyedik találatot is Teodoranak köszönhettük, egy szépen ívelt nagy lövéssel szerezte meg. Ezt a lövést nem sokkal később meg is tudta ismételni, amivel 0–5-re növelte az előnyt a ritmust egész találkozó alatt nem találó Sepsivel  szemben" – olvashattuk a helyszíni beszámolóban.

Csapatként küzdöttek - edzői értékelés

„A mérkőzésünk kicsit döcögősen kezdődött, nyomást helyeztünk saját magunkra, de lassan kezdtünk feloldódni, majd folyamatosan veszélyeztettük az ellenfél kapuját. Aztán a huszadik percben sikerült megtörjük a jeget és gólt szereztünk. A második félidőben nagy lendülettel álltunk fel a pályára, aminek meg is lett az eredménye. Sok lehetőséget alakítottunk ki, melyekből sikerült gólokat rúgnunk.

Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Büszkék vagyunk a lányainkra, hogy így harcoltak, igazi csapatként küzdöttek. Ezzel a lendülettel megyünk tovább, edzünk keményen és készülünk a következő mérkőzésünkre” – összegzett Portik Helga.

Női U15 Elitliga, alapszakasz, 8. forduló
Sepsi OSK – FK Csíkszereda 0–5 (0–1)

Sepsiszentgyörgy
Gólszerzők: Fülöp Boglárka (20. és 36.), Erös Teodora (41., büntetőből, 49. és 56.)
FK Csíkszereda: Bănceanu Emese (Rusu Kriszta, 65.) – Trinfuj Boglárka, Hunyadi Brigitta, Daradics Boglárka, Sandu Andrea, Fülöp Boglárka (Zănoaga Alexia, 50.), Erös Teodora, Lőrincz Kitti, Tănase Dorina, Benedek Kincső (Pintea-Scurtu Denisa-Annamária, 60.), Cseke Melánia (Kádár Noémi, 50.) Vezetőedző: Portik Helga

A csoport másik mérkőzésén:
FC Botoşani – Estera Tifești 4–0
Az állás:
1. FK Csíkszereda      19 pont
2. FC Botoşani            16
3. Sepsi OSK               6
4. Estera Tifești          6

Farkas Endre, Nagy EmeseHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza