Női Elitliga U15 | A bronzéremért játszunk

Női Elitliga U15 | A bronzéremért játszunk

Két góllal alulmaradtak U15-ös lányaink az Elitliga négyes döntőjének első játéknapján, szombaton a Kolozsvári Sportiskola együttesével szemben. Így vasárnap a bronzéremért játszunk a Bukaresti Dream Team ellen vereséget szenvedő Temesvári Politehicával.

A pénteki sorsolásnak megfelelően elsőként a Bukaresti Dream Team és a Temesvári Politehnica együttese csapott össze az U15-ös női Elitliga csíkszeredai négyes döntőjében. A Sportparkban valódi meccshangulatban kezdődött a délelőtti mérkőzés, a bánságiakat és a fővárosiakat is lelkes szurkoló-csapat biztatta. Síppal, dobbal, tán még nádi hegedűvel is űzték-hajtották a két csapatot, akik meg is hálálták a szurkolást és remek játékkal vetették bele magukat a küzdelembe.

Kapufák itt, gól ott

A Poli, címvédőhöz méltóan kezdte az összecsapást, a meccs első felében négy alkalommal is eltalálták a kapufát a lila-fehérek. És milyen a futball, a temesvári fölény ellenére a Bukarest tudott betalálni. Egy rossz hazaadás után veszélyesen gurult a Politehnica kapuja felé a labda, amit Natalia Duțănak csak bentebb kellett segíteni. Sokáig úgy tűnt, kihúzhatja a minimális vezetéssel a Dream Team, ám a második félidő hajrájához közeledve kiegyenlítettek a temesváriak. Mivel a rendes játékidőben nem esett több találat, kétszer tíz perces hosszabbítás következett.

Az extra játékidőben sem voltak eredményesek a csapatok, így jöhettek a büntetőlövések. A temesváriak minden játékosa hibázott, egyszer a kapufa, két alkalommal Nine Rucsandra kapus hárított. A fővárosi játékosok lába viszont nem remegett meg, így ők várhatják a vasárnapi finálét. A döntő 11-est Violeta Bogoș értékesítette.

Jobban kezdtek

A csíkszeredai játékosok szülei is kitettek magukért, akik a Lokálpatrióták tagjaival megerősítve köszöntötték a második találkozóra érkező piros-fekete lányokat. Az ellenfél, a Kolozsvári Sportiskola a Kolozsvári Universitatea mezében lépett pályára. Nem húzhatott felszerelést csapatunkban Fülöp Boglárka, aki négy sárga lapja miatt egy találkozót kihagyni kényszerült.

A mérkőzés több technikai hibával kezdődött, nem alakult ki igazán folyamatos játék. Két apróbb FK-lehetőséget jegyezhettünk fel az első negyed órában, ám először fölé szállt a labda egy lövést követően, majd a fekete-fehérek kapusa jött ki jó ütemben. A 13. percben Trinfuj Boglárkának kellett blokkolnia a védelem tengelyében, majd Bânceanu Emese hárított a jobb felső saroknál. A 17. percben azonban kapuvédőnk is tehetetlennek bizonyult, egy pattogó labdát Mayer Tanya pofozott be közelről a hálóba (0–1). Két perc múlva megduplázták az előnyüket a kolozsváriak. Banciu Bianca húzott el a jobb szélen, takarásból leadott, 18 méteres lövése megpattant Bânceanu előtt és a bal alsó sarokba vágódott (0–2).

Kényszerű átszervezés

Azonnal reagált Portik Helga vezetőedző és kettős cserével igyekezett felrázni a csapatot. Hunyadi Brigitta helyett érkezett Kádár Noémi, Gáll Boglárkát pedig Sandu Andra-Cristina váltotta a 26. percben. Három perc múlva egy ütközést követően Eros Teodora maradt lent a félpálya közelében. Játékosunk a bokáját fájlalta, érkezett az orvosi segítség, majd Teo hordágyon hagyta el a játékteret. Hamarosan begurult a mentő is, és elszállították a játékost. Ezúton is kívánunk mielőbbi gyógyulást! Eros helyére Nagy Boglárka állt be. Felforgatott csapatunk nem igazán találta az utat az ellenfél kapujához. A legnagyobb veszélyt a félidő végéhez közeledve Trinfuj Boglárka szabadrúgása jelentette, a jobb felső saroknál szögletre mentett az ellen kapuvédője.

A dobogóért játszunk vasárnap

A második félidő is Trinfuj-megmozdulással indult, Boglárka ezúttal a gólvonalról fejelt ki egy veszélyes szabadrúgást. A 49. percben Cseke Melánia iramodott meg a jobb oldalon, majd próbálkozott kisodródott helyzetből, ám nem maradt ereje a lövésre. Az 54. percben szép kombináció után Tănase Dorina lőtt fölé. Két perc múlva újra betalált a Kolozsvár, ám ezúttal leshelyzet előzte meg a gólt és szabadrúgás jöhetett kifelé. Az FK-s lányok hiába küzdöttek az utolsó percig, ezúttal nem sikerült eredményesnek lenniük, maradt a kétgólos vereség. Vasárnap 9 órakor a Temesvári Politehnica vár Portik Helga és Szőcs Renáta csapatára, szintén a Sportparkban.

A vasárnapi program
9.00 óra, bronzmeccs
Temesvári Politehnica – FK Csíkszereda
11.00 óra, döntő
Bukaresti Dream Team – Kolozsvári Sportiskola

Női U15 Elitliga, négyes döntő
Elődöntő I.
Temesvári Politehnica – Bukaresti Dream Team 1–2 (0–1) büntetőlövésekkel

Vezette: Vladulescu Andreea Violeta (Brassó), asszisztensek: Puiu Dan Florin és Bosoi Alexandra Ioana (mindketten Brassó)
Gólszerzők: Aida Bucșa, ill. Natalia Duță
Temesvár: Solomon Alessia Sofia – Panatie Cristina Iuliana, Grecu-Băiaș Anastasia Elena, Bucșa Aida Maria, Mihăilesc Lorena Maria, Noje Tania Teodora, Pogăcean Alexandra Ioana, Bucșa Ariana Ștefania, Levitchi Carla, Todeci Alexia Maria, Delă Marian Maria Vezetőedző: Ștefan Orlando
Dream Team: Nine Rucsandra – Maracineanu Teodora, Preda Diana, Kohl Greta, Mocanu Victoria, Mincu Karla, Bogoș Violeta, Enache Diana, Fuia Ilinca, Nae Jeni, Duta Natalia Vezetőedző: Giurgiu Irina Maria

Elődöntő II.
FK Csíkszereda – Kolozsvári Sportiskola 0–2 (0–2)
Vezette: Vladulescu Andreea Violeta (Brassó), asszisztensek: Puiu Dan Florin és Bosoi Alexandra Ioana (mindketten Brassó)
Gólszerzők: Mayer Tanya (17.), Banciu Bianca (19.)
FK Csíkszereda: Bânceanu Emese – Gáll Boglárka (Sandu Andreea-Cristina, 26.), Trinfuj Boglárka, Pintea Scurțu Denisa Ana Maria, Zanoagă Alexia-Georgiana, Hunyadi Brigitta (Kádár Noémi, 26.), Benedek Kincső, Tănase Dorina (Daradics Boglárka, 61.), Lőrincz Kitti, Eros Teodora (Nagy Boglárka, 31.), Cseke Melánia Vezetőedző: Portik Helga Másodedző: Szőcs Renáta
Kolozsvári Sportiskola: Andrieș Ștefania – Timbus Ana-Maria, Cicos Irina, Neciu Bianca, Ceremezan Denisa, Turcu Yasmina, Banciu Bianca (Szováti Beatrice, 56.), Ciortea Mara, Mayer Tanya, Preda Maria, Bujoreanu Andra Raisa Vezetőedző: Macea Vasile

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza