Női Elitliga U15 | A visszavágón is jobbak voltunk

Női Elitliga U15 | A visszavágón is jobbak voltunk

Az alapszakasz negyedik fordulójában az első játéknapon vendégül látott ACS Estera Tifești csapatához utazott U15-ös Elitligás lánycsapatunk.

Az U15-ös korosztályú lányok számára kiírt Elitligás bajnokság a negyedik fordulójához érkezett. A négy csapatot fölvonultató 1. számú csoportban szereplő csíki lányok két győzelemmel és egy döntetlennel listavezetőként utaztak az ACS Estera Tifești csapatához. Esélyeshez méltó játékkal sikerült négy góllal legyőznünk a házigazdákat az elképesztő minőségű talajon lejátszott találkozón. A Jariştea településen található Măgura Stadion játéktere mindenre inkább emlékeztetett, mint focipályára, leginkább a futball hőskorának a gyepet nélkülöző grundjait idézte.

Mindez azonban nem szegte a lányok kedvét és a lehetőségekhez képest igyekeztek a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Ennek négygólos győzelem lett az eredménye. A találkozó után a főszereplők közül Portik Helga vezetőedző, Bãnceanu Emese kapus és Tãnase Dorina középpályás is nyilatkozott honlapunknak. Az interjúkat Nagy Emese készítette.

Portik Helga elmondta a csapat legnagyobb ereje az összjátékban és a jó csapatszellemben keresendő. Ezen kívül vannak nagyon technikás játékosaink, akik, amikor szükséges, egyénileg is vállalkoznak és gólokat szereznek – tette hozzá. Ugyanakkor megjegyezte, hogy mindig van, amit gyakorolni, mindig van, hová fejlődni. „A mérkőzés utáni edzéseken azt szoktuk gyakorolni, ami kevésbé ment a mérkőzésen” – hangsúlyozta a szakember.

A találkozó helyszínével kapcsolatosan a vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a pálya minősége nagyon rossz volt. "Egy kiégett, kemény borítású füves pályán játszódtunk, amin alig volt fű, ezen kívül nagyon egyenetlen volt és a vonalazás is alig látszott" - részletezte.

Jó kapusteljesítmény

A lányok teljesítményével kapcsolatosan is kíváncsiak voltunk a vezetőedző véleményére.

A mérkőzést a lányaink kissé bátortalanul kezdték, görcsösen játszódtunk. De aztán sikerült rúgjunk egy gólt, ami kicsit felrázta a csapatot. Félidőben erőre kaptunk, összeszedték magukat a lányok és a második félidőben végig uraltuk a mérkőzést, majd gyönyörűen felépített támadásokból sikerült gólokat rúgjunk. A kapusunk is nagyszerűen védett, amellyel hozzásegítette a csapatot a  győzelemhez. Nagyon örülök ennek a sikernek” – értékelt a szakvezető.

Portik Helga kiemelte Bãnceanu Emese kapusteljesítményét. A hálóőr így nyilatkozott a mérkőzés után: „Igazán örülök, hogy idén első számú kapusként kapok lehetőséget. Nagyon igyekszem, mindig a legjobbat próbálom kihozni magamból. Arra gondolok, hogy nem szabad félnem, menni fog, bátor kell legyek, vetődnöm kell, és minden kapura rúgást ki kell védjek. Boldog vagyok, mert úgy érzem a mai mérkőzésen sikerült mindent megtennem a győzelemért” – mondta boldogan a csapat kapusa.

Tãnase Dorina a középpályán segítette a csapatot. Mint megosztotta: az ő feladata az volt, hogy minél több gólpasszt  adjon. „Ez nagyjából sikerült is, bátran mentem bele a különböző játékhelyzetekbe, és sikerült jó lehetőségeket kialakítani. Arra fogok törekedni, hogy legközelebb még több helyzetben tudjam segíteni a csapatot” – fogalmazott a játékos.

Portik Helga és Szőcs Renáta csapata legközelebb november 12-én játszik a Sepsi OSK gárdája ellen idegenben.

Női Elitliga U15, 1. csoport, alapszakasz 4. forduló
ACS Estera Tifești – FK Csíkszereda 0–4 (0–1)

Jariştea
Gólszerzők: Fülöp Boglárka (25. és 41.), Erös Teodora (60.), Cseke Melánia (68.)
ACS Estera Tifești: Munteanu Miruna – Zamfir Ioana, Angheluța Elena, Zaharia Daria, Lațcan Francesca, Hartuche Elena, Dinica Antonia, Purcel Cristina, Tănasă Maria, Zaharia Cosmina, Damian Elena Vezetőedző: Cioran Paul
FK Csíkszereda: Bănceanu Emese – Trinfuj Boglárka (Zănoaga Alexia, 50.), Hunyadi Brigitta, Daradics Boglárka, Sandu Andrea-Cristina, Benedek Kincső (Páll Vanda, a szünetben), Tănase Dorina, Lőrincz Kitti, Fülöp Boglárka, Cseke Melánia, Erös Teodora Vezetőedző: Portik Helga

Nagy Emese, Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza