Női Liga 1 | Fantasztikus meccset játszottunk a Kolozsvárral

Női Liga 1 | Fantasztikus meccset játszottunk a Kolozsvárral

Fordulatos, izgalmas találkozón nagy küzdelemre késztettük a hazai női futball utóbbi évtizedének egyeduralkodóját, a Kolozsvári U Olimpia együttesét. Bár a pontszerzés nem jött össze, hatalmasat küzdöttek a lányok és közel álltak a bravúrhoz. Balázs Eszter duplázott.

Alig ért véget a Liga 2-es felnőtt csapatunk mérkőzése, a Sportparkban máris kezdődött a Kolozsvári U Olimpia elleni női rangadó. A Lokálpatrióták néhány lelkes tagja az FK-s lányokat sem hagyta magára, így kitűnő hangulatban kezdődött a mérkőzés. Villámrajtot vett az ellenfél, Ciolacu Mihaela révén már az első perc végén betaláltak a fekete-fehérek (0–1). Nem estek kétségbe lányaink, az ötödik percben Bartalis remek szabadrúgását követően veszélyeztettünk, a 9. percben pedig érkezett az egyenlítés. Szőke Eszter jobb oldali szöglete után megpattanó labdát Bartalis Barbara vágta be Pop Ganea Mirela kapujába (1–1).

A 16. percben Balázs Eszter nagy góljával már nálunk volt az előny! Támadónk a 16-oson belül választott remek megoldást és erőteljes lövést küldött a hálóba (1–1). Érett a meglepetés, a szünetben vezettünk az ellen a Kolozsvár ellen, akivel a korábbi találkozóinkon jóformán gólszerzési lehetőségekig sem jutottunk el.

Meglepő mezcsere

A szünetről visszatérő vendégcsapat azzal keltett feltűnést, hogy az első játékrészben használt fekete mez helyett rikító színű, világos piros szerelésben futott ki a pályára. Természetesen, a hazai stáb tiltakozása közepette, mezcserét rendelt el a játékvezető, így némi késéssel indulhatott a második 45 perc. A második félidő elejét sem úsztuk meg kapott gól nélkül, a 47. percben Balaceanu Nicoleta tört be jól a 16-oson belülre és értékesítette a lehetőséget (2–2).

Hat perc múlva fordított a vendégcsapat. Nyomás alatt tartották a kapunkat, nem tudtunk felszabadítani, és a kiszolgáltatott helyzetbe került Salamon Szidónia mellett ismét Ciolacu volt eredményes (2–3). Ezúttal sem zuhant össze a csapat, nyolc perc múlva sikerült egyenlíteni! Ezúttal is Balázs Eszter helyzetfelismerését kell dicsérnünk, a Balu becenevű játékos mintegy harminc méterről ívelt a kapuba egy a középpályáról visszafejelt labdát, fantasztikus találat volt (3–3)!

A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, Balaceanu Nicoleta a 74. percben közelről mattolta Salamon Szidóniát (3–4). A hátralévő idő már nem volt elég arra, hogy újabb fordulat következzen be, és a fáradtság jelei is megmutatkoztak a piros-fekete lányokon. Elkeseredésre azonban nincs ok, fantasztikus meccs volt!

Női Liga 1, play-off 6. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári U Olimpia 3–4 (2–1)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Iftode Silviu (Fălticeni), asszisztensek: Recsenyédi Hunor Béla (Sepsiszentgyörgy), Ungvári Levente (Hidvég)
Gólszerzők: Bartalis Barbara (9.), Balázs Eszter (16. és 61.), ill. Ciolacu Mihaela (2. és 54.), Balaceanu Nicoleta (47. és 74.)
Sárga lap: Nyéki Anna (68.), Berkeczi Emőke (89.)
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Albu Erika (Abos Bianka, 71.), Bartalis Barbara, Nyéki Anna, Szentes Szabina, Antal Anita (Berkeczi Emőke, 46.), Horváth Luca, Szőke Eszter (Részeg Beáta, 80.), Mezőssy Melánia (Kristó Laura, 80.), Fülöp Boglárka (Györgyicze Réka, 71.), Balázs Eszter Vezetőedző: Kollár Péter
Kolozsvári U: Pop Ganea Mirela – Radunovic Milica (Iancu Florentina, 65.), Botojel Cristina, Sigheartau Simona, Pinzariu Andreea, Bortan Ioana, Ciolacu Mihaela, Tabur Carolina, Bumbar Sonia (Bâtea Mara, 65.), Balaceanu Nicoleta, Borodi Adina (Marcu Carmen, 46.) Vezetőedző: Olariu Constantin

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza