Női Liga 1 | Látványos gólok, magabiztos győzelem

Női Liga 1 | Látványos gólok, magabiztos győzelem

Számos helyzetet dolgozott ki első osztályú, felnőtt női csapatunk szombati bajnokiján a felsőházi rájátszás ötödik fordulójában lejátszott, Nagykomlósi Banat Girls elleni, hazai találkozón. A lehetőségekből hármat értékesítettek a lányok és rendkívül magabiztosan tartották itthon a bajnoki pontokat, megerősítve a negyedik helyet a tabellán.

A negyedik hely megerősítése volt a forduló előtt a célja felnőtt női csapatunknak. Kollár Péter együttese a decemberben egyszer már legyőzött, Nagykomlósi Banat Girls csapata ellen igyekezett itthon tartani a három bajnoki pontot a szombati, Sportparkban megrendezett találkozón.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, a jobb oldalról érkezett beadást azonban magabiztosan húzta magához Tankó Réka. Antal Anitáék a 11. percben találták el először a vendégkaput, Bartalis Barbara bal oldali szöglete után Berkeczi Emőke fejese halt el a vendégek hálóőrének, a hangzatos nevű Lena Andriasyan ölében. Az első negyed óra letelte előtt megszereztük a vezetést! Ezúttal Szőke Eszter ívelte be a bal oldali szögletet, jól érkezett a hosszú oldalon Bartalis Barbara és remekül fejelt a kapu jobb oldalába (1–0).

A 16. percben Cortina szabadrúgását fogta Tankó Réka, majd Szőke Eszter erőteljes lövése pattant szögletre egy vendégvédő lábáról. Nem unatkozhatott a Sportparkba kilátogató kis számú, ám lelkes publikum, a 25. percben például azt láthatták a szurkolók,hogy Szőke Eszter bal oldali beadását szinte a saját hálójába pofozta a Banat Girls kapusa. A kapufa mentette meg a nagykomlósiakat a második góltól. A félidő vége előtt hat perccel pedig már az sem! Berkeczi Emőke egy jobb oldali szögletrúgás után jutott lövéshez és annak rendje-módja szerint a jobb alsó sarokba vágta a labdát 16-17 méterről (2–0). Az első játékrészt Antal Anita biztató kísérlete zárta, a lövés alig kerülte el a bal felső sarkot.

Uraltuk a mérkőzést

Szőke Eszter nagy helyzetével indult a második 45 perc, a fiatal középpályás a kapust is kicselezte, ám kisodródva nem tudott pontosan célozta, így oda lett a lehetőség. Egyértelműen uralta csapatunk a játékot, sorra alakították ki a gólhelyzeteket a lányok, ám a befejezésekkel hadilábon álltunk. A vezetés nem forgott veszélyben, a vendégek vajmi kevés veszélyt jelentettek a kapunkra. Fél órával a vége előtt Mezőssy Melánia szép lövéssel lezárta a lényeges kérdéseket, a középpályás mintegy 14-15 méterről volt eredményes (3–0). Sorra érkeztek a cserék mindkét oldalon, a hajrában már nem alakult ki igazán folyamatos játék, több hiba jellemezte a csapatok játékát. Az utolsó momentumot Balázs Eszter kihagyott ziccere jelentette. Összességében rendkívül magabiztos győzelmet aratott együttesünk, és bátran tekinthet az egy hét múlva következő Kolozsvári U Olimpia elleni, hazai találkozó elé.

Női Liga 1, felsőházi rájátszás 5. forduló
FK Csíkszereda – Nagykomlósi Banat Girls 3–0 (2–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Timiș Roxana, asszisztensek: Vasile Bogdan Stefan, Brandusesc Darius Iulian (mindhárman Nagyszeben)
Gólszerzők: Bartalis Barbara (13.), Berkeczi Emőke (39.), Mezőssy Melánia (63.)
Sárga lap: Péter Kinga (80.), Bartalis Barbara (90+1.), ill. Lazar Nicoleta (16.), Pesterean Tatiana (27.), Ginju Mădălina (65.), Andrei Carmen (80.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Berkeczi Emőke (Péter Kinga, 70.), Bartalis Barbara, Horváth Luca (Péter Alexandra, 77.), Albu Erika (Eros Teodora, 77.), Nyéki Anna, Antal Anita, Mezőssy Melánia (Abos Bianka, 77.), Szentes Szabina (Györgyicze Réka, 70.), Balázs Eszter, Szőke Eszter Vezetőedző: Kollár Péter
Banat Girls: Lena Andriasyan – Cortina Alvarez Maria, Jeghyan Nora, Lazar Nicoleta (Roksa Stefanija, 46.), Andrei Carmen, Pesterean Tatiana, Trofimov Alexandra, Pesterean Laura (Rovila Elena, 66.), Dragan Maria Magdalena, Lupu Nicoleta Iustina (Muntean Daria, 66.), Hornea Alexandra Ana (Cataran Mihaela, 33., Ginju Mădălina, 57.) Vezetőedző: Ivasuc LiviusHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza