Női Liga 1 | Simán nyert a Kolozsvár

Női Liga 1 | Simán nyert a Kolozsvár

Az esélyeknek megfelelően háromgólos vereséget szenvedett Liga 1-es női csapatunk a Kolozsvári Universitatea vendégeként a bajnokság 8. fordulójában. A végeredmény már az első félidőben kialakult.

A Kolozsvártól 33 kilométerre található Nagyiklód hangulatos pályáján játszották a mérkőzést, amely rögtön hazai rohamokkal indult. Gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot a vendéglátók, a harmadik percben már a harmadik kimaradt kolozsvári ziccert jegyezhettük fel. Egy alkalommal a kapufa, egyszer Salamon Szidónia hárított, a harmadik lehetőséget pedig fölé lőtték.

A folytatásban is felbillent a pálya, alig-alig tudták megtartani lányaink a labdát, miközben egyre-másra érkeztek a kolozsvári támadások. Több alkalommal kellett Salamonnak közbeavatkoznia, nagy volt a nyomás a csíki védelmen. A 19. percben góllá érett a fekete-fehérek fölénye, Carolina Țabur a jobb oldalról mintegy 10 méterről emelt a hosszúba, azaz a kapu jobb oldalába (1–0).

A 26. percben Bartalis Barbara jó helyzetfelismerése csaknem egyenlítést eredményezett. Támadónk jól látta meg, hogy messze kint áll a hazaiak kapuvédője, félpályáról eleresztett ívelése azonban célt tévesztett. Egy perccel később ismét Salamont dolgoztatták meg, ezúttal lábbal hárított kapusunk. Újabb perc elteltével Bartalis a gólvonalról mentett hatalmasat. A 35. percben Mihaela Ciolacu tört be a 16-osunkra, miközben Szentes Szabina és Berkeczi Emőke is lest jelzett, a hazai játékos kihasználta a lehetőséget (2–0). A pihenő előtt két perccel érkezett a harmadik hazai gól, Adina Giurgiu kapott jó labdát a bal oldalon a kapu előterében és a rövid felső sarokba bombázott (3–0).

A második játékrész Salamon jó ütemű kifutásával indult, majd továbbra is a hazai helyzetek sorjáztak. Csapatunknak csupán momentumok jutottak, egy-egy szép megoldásnak, jó összjátéknak lehetett örülni, azonban komolyabb építkezésről, támadásról továbbra sem lehetett sok szó. Érkeztek a cserék mind a két oldalon, a játék képe azonban nem változott, maradt a kolozsvári dominancia. A lefújás előtt Salamon Szidónia még bemutatott egy bravúrt, a léc alól ütött ki egy szabadrúgást.

A következő fordulóban sem vár könnyebb feladat Albu László csapatára, november 20-án a listavezető Temesvári Politehnica érkezik a csíkszeredai városi stadionba.

Női Liga 1, alapszakasz 8. forduló
Kolozsvári Universitatea – FK Csíkszereda 3–0 (3–0)

Nagyiklód
Vezette: Pal Adrian (Nagyvárad), asszisztensek: Irina Petru Eusebiu (Nagyvárad), Duma Sergiu (Zilah)
Gólszerzők: Carolina Țabur (19.), Mihaela Ciolacu (35.), Adina Giurgiu (43.)
Kolozsvári U: Mirela Pop (Alesia Moldovan, 83.) – Maria Stamate, Mihaela Ciolacu, Carolina Țabur, Mara Bâtea (Daiana Oneț, 79.), Carmen Marcu, Borodi Adina, Adina Giurgiu, Simona Sigheartău (Janessa Stach, 67.), Cristina Botojel, Ioana Bortan Vezetőedző: Daniel Sima
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke (Györgyicze Réka, 85.), Horváth Luca, Albu Erika, Nyéki Anna, Szőke Eszter, Antal Anita, Balázs Eszter (Mezőssy Melánia, 72.), Bartalis Barbara, Kristó Laura (Abos Bianka, 63.) Vezetőedző: Albu László

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza