Rokupa | Továbbjutottak az U17-esek, emelt fővel búcsúztak az ifiligások

Rokupa | Továbbjutottak az U17-esek, emelt fővel búcsúztak az ifiligások

Két utánpótlás csapatunk lépett pályára a Románia Kupa csoportmérkőzéseinek ötödik fordulójában vasárnap. Az U17-esek kolozsvári döntetlenjükkel csoportelsőként kivívták a továbbjutást, az ifiligás csapatunk sajnos vereséget szenvedett és nem lépett tovább.

A továbbjutás kiharcolásának reményében léptek pályára utánpótlás csapataink a Románia Kupa csoportkörének ötödik fordulójában Kolozsváron. Az Universitatea elleni mérkőzés az U17-eseknek sikerült jobban, akik döntetlenjükkel csoportelsőként léptek tovább. Ifiligásaink veresége azt jelentette, hogy Ubrankovics Zoltán fiai búcsúztak a további kupa-küzdelmektől.

U17

Fiatalabb csapatunk találkozóját Benkó Tihamér vezetőedző foglalta össze honlapunknak:

„A bajnokságban is közvetlen riválisunk a kolozsvári csapat, úgy alakult hogy a kupában is ez a helyzet állt elő. Pontelőnnyel érkeztünk az utolsó fordulóba, a hazaiaknak csak a győzelem felelt meg, számunkra a döntetlen is továbbjutást jelentett.

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, jó volt ritmus, kellően agresszívek voltunk, bár nehezen találtuk meg a szabad területeket, mikor hátulról próbáltuk építeni a játékot, az ellenfél már a védő harmadunkban nyomást helyezett ránk. Az első negyedóra végén a hazaiak egy oldalszabadrúgás utáni fejessel vezetést szereztek. Nem fogta meg a bekapott gól a csapatot, egy, mélyen az ellenfél térfelén megszerzett labda utáni szép támadó megoldással egyenlítettünk, majd nem sokkal később egy szöglet után a vezetést is megszereztük. A félidő hajrájában a hazaiaknak sikerült büntetőből egyenlíteniük, így 2–2-vel mentünk szünetre.

A második félidő hazai támadásokkal indult, de átvészeltük a rohamokat. A meccs további részében hol mi tudtuk hosszabb-rövidebb ideig a saját térfelén tartani az ellenfelet és nyomás alá helyezni őket, hol ők bennünket. Az utolsó 10-15 percben a hazaiak nagy nyomás alá helyeztek bennünket, mi ellentámadásokból próbáltunk veszélyeztetni, de végül az eredmény már nem változott. Voltak nehéz időszakai a mérkőzésnek, de a srácok csapatként megoldották a feladatot, mindig volt, aki kisegítette a másikat ha baj volt, akár a 2-3 nagy védést bemutató kapusunkról, a védőkről, támadókról vagy bármelyik játékosunkról legyen is szó.

Nem a legszebb, legszínvonalasabb meccsünket játszottuk, viszont az egyik legharcosabbat, nagyot küzdöttünk. Ebből a szempontból maximális osztályzatot érdemel a csapat, aminek az eredménye a továbbjutás a csoportból, amihez gratulálunk a srácoknak, szép rész siker ez. Azonban a munka folytatódik, jövő héten az UTA elleni nagyon fontos meccsel folytatódik a bajnoki rájátszás, igyekszünk arra is megfelelően felkészülni, jó játékot bemutatni és jó eredményt elérni” – adott részletes értékelést Benkó Tihamér.

Románia Kupa, U17 Nyugat B-csoport, 5. forduló
Kolozsvári Universitatea – FK Csíkszereda U17 2–2 (2–2)

Szászfenes
Vezette: Moldoveanu Cristian (Sepsiszentgyörgy), asszisztensek: Biró Zsolt (Bölön), Szakács József (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Pojar Tudor (11.), Călugar Răzvan (39.), ill. Ilie Luca (21.), Ureche Alexandru (34.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Leczki Norbert, Ureche Alexandru, Balogh Szilárd, Kárándi Botond, Marosi Krisztián, Iordache Luca, Bödő Efraim Zoltán (Török-Láday Hunor, 86.), Lázár Magor (Zelenák Dávid, 57.), Ilie Mihai (Jakab Krisztián, 67.), Ilie Luca Vezetőedző: Benkó Tihamér
Kolozsvári U: Chiria Iustin – Chințes Alin, Pojar Tudor, Tudorache Vlad, Călugar Razvan (Estan Luca, 86.), Suciu Antonio (Baciu Alin, 71.), Mureșan Tiago (Brațu Remus, 71.), Gorgota Ianis, Nagy Luca (Boz Denis, 86.), Curcă Iulian (Stanciu Ionuț, 55.), Dumitrache Cristian Vezetőedző: Albu Alin

Ifiliga

Ifjúsági Ligás csapatunk mérkőzését Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte:

"A két félidő elején kapott négy gól eldöntötte mérkőzés kimenetelét Az első félidőben Suciu Toni góljával még vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, a második félidőben a véleményezhető büntető megtörte a lendületet az esetleges győzelem lehetősége felé. A gólkülönbség túlzó, de a mai napon megérdemelten nyert a Kolozsvár.

Pozitív, hogy ismételten gólt tudtunk szerezni és, hogy az utolsó fordulóig harcba voltunk a továbbjutásért, de számunkra így ez a sorozat véget ért. Több célt tűztünk ki erre a félévre, szeretnénk minél többet azokból megvalósítani. Hétvégén a Brassó ellen folytatjuk már a bajnokságban".

Románia Kupa, U18 Nyugat B-csoport, 5. forduló
Kolozsvári Universitatea – FK Csíkszereda U18 4–1 (2–2)

Szászfenes
Vezette: Moldoveanu Cristian (Sepsiszentgyörgy), asszisztensek: Biró Zsolt (Bölön), Szakács József (Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Balan George (4.), Podea Olteanu Luca (22.), Nistor Raul (51.), Rotund Raul (53.), ill. Suciu Toni (25.)
FK Csíkszereda: Becze Máthé Mátyás – Péter Zsombor (Tamás Bence, a szünetben), Csedő Szilárd, Miklós Norbert (Bujdosó Szilárd, a szünetben), Szín Ferenc, Fazakas Henrik, Keresztes Tamás, Dencsák Kristóf (Zöld Hunor, 78.), Buza Balázs, Göndör Alex-Valentin (Vajna Roland, 78.), Suciu Toni (Bóné Márk, 80.) Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Kolozsvári U: Kis Patrik – Ratiu Raul (Bodea Ruben, 87.), Bălan George, Podea Olteanu Luca, Techereș Alin, Larionesi Cosmin (Resteanu Răzvan, 87.), Molnár Dávid, Nistor Darius, Rotund Raul (Espinoza Carlos, 84.), Moraru Matei (Machinica Dragoș, 60.), Nistor Raul (Negru Mario, 84.) Vezetőedző: Suller Marius

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza