Románia Kupa | Kolozsváron ért véget női csapatunk kupaszereplése

Románia Kupa | Kolozsváron ért véget női csapatunk kupaszereplése

Háromgólos vereséget szenvedett felnőtt, női csapatunk Kolozsváron az U Olimpia ellen, a Románia Kupa elődöntőjében. A lányok a bajnoki negyedik helyezés után a kupában is a legjobb négy között végeztek.

A bajnokság végeztével még várt egy feladat felnőtt, női csapatunkra. A lányok a Kolozsvári U Olimpia ellen igyekeztek kivívni a Románia Kupa június 11-i döntőjébe kerülést. A sorsolás szeszélye folytán idegenben, Nagyiklódon kellett megvívni a fontos összecsapást, amelyen nem számíthatott a szakvezetés az U15-ös Elitliga négyes döntőjében szereplő Fülöp Boglárkára és a két hete sérüléssel bajlódó Bartalis Barbarára.

Az első tíz percben az FK állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, Antal Anita a 10. percben, szabadrúgásból zúgó kapufát lőtt. Negyed óra elteltével Ioana Bălăceanu kapott nagyszerű labdát a jobb oldalon és 8 méterről, kapásból kilőtte a rövid felső sarkot (1–0). Az első játékrész hajrájában Balázs Eszter révén csaknem összejött az egyenlítés, ám szólója végén nagyot hárított az U kapuvédője.

A második 45 percben is dominált a Kolozsvár, ám Tankó Réka áthatolhatatlan falat húzott a gólvonal elé. A fiatal hálóőr bravúrok sorozatát mutatta be. A 80. percben azonban kapusunk is tehetetlennek bizonyult, előbb lábbal még nagyot védett, de a rövid felszabadítás után visszakerült a labda a házigazdákhoz és Karolina Țabur kilőtte a bal alsó sarkot (2–0). A mérkőzést Mihaela Ciolacu zárta le a 89. percben, amikor mintegy 8 méterről nagy erővel kilőtte a jobb oldalról a hosszú felsőt (3–0).

A találkozót követően Kollár Péter vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Jól kezdtük a mérkőzést, egy hatalmas kapufával, majd átadtuk az ellenfélnek az irányítást, és főleg a kontrákra helyeztük a hangsúlyt. Sajnos egy rossz helyezkedésnek köszönhetően megszerezte az ellenfél a vezetést, de egyébként meddő volt a fölényük. A félidő vége előtt ziccert hibáztunk, ami lélektanilag már nem tudott átsegíteni minket. A második félidőben hősiesen védekeztünk, de nagyon pontatlanul játszottunk előre, így nem voltak hatékonyak a kontráink. A vége előtt 15 perccel átálltunk a támadásokra, kinyíltunk, rendezetlenek voltunk, így meg két gólt kaptunk. Köszönöm a lányok hozzáállását, mert amit megbeszéltünk, próbálták végig tartani, és mindent kiadtak magunkból, most nem volt szerencsénk. Hajrá, FK Csíkszereda!"

Női Románia Kupa, elődöntő
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 3–0 (1–0)

Nagyiklód
Vezette: Bădărău Raul Sebastian (Vajdahunyad), asszisztensek: Nagy Dániel (Medgyes), Prodan Costel Adrian (Nagydisznód)
Gólszerzők: Ioana Bălăceanu (15.), Carolina Tabur (80.), Mihaela Ciolacu (89.)
Kolozsvár: Pop Ganea Mirela – Stamate Maria, Botojel Cristina, Sigheartău Simona (Famuditi Abiodun, 46.), Pînzariu Andreea, Bortan Ioana, Ciolacu Mihaela, Bumbar Sonia (Iancu Florentina, 89.), Țabur Karolina (Oneț Daiana, 89.), Bălăceanu Ioana (Bede Karina, 89.), Borodi Adina (Bâtea Mara, 85.) Vezetőedző: Olariu Constantin
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Albu Erika (Bodor Anita, 80.), Horváth Luca, Nyéki Anna, Berkeczi Emőke (Részeg Beáta, 80.), Antal Anita, Mezőssy Melánia, Szentes Szabina, Szőke Eszter (Péter Alexandra, 80.), Györgyicze Réka (Abos Bianka, 60.), Balázs Eszter Vezetőedző: Kollár PéterHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza