eFKások | Jakab Krisztián - egy hétvége, két korosztály, öt gól

eFKások | Jakab Krisztián - egy hétvége, két korosztály, öt gól

Nem mindennapi teljesítménnyel hívta fel a figyelmet magára az elmúlt hétvégén akadémiánk növendéke, Jakab Krisztián. A szélső támadóként, vagy támadó középpályásként is bevethető „Jaki” az U16-osok mérkőzésén mesterhármast szerzett, egy nappal később pedig az U17-esek soraiban duplázott.

Krisztián 15 éves, a Kájoni János Szakközépiskola IX. A osztályos tanulója. Óvodás korban, 5-6 évesen kezdett el focizni és azóta, mint fogalmazott beszélgetésünk során, a futball az élete részévé vált.

„Az első focicsapatom a helyi egyesület volt Zetelakán, ahol Sebestyén Attila még jobban megszerettette velem ezt a sportot. Ő vitt be engem a Székelyudvarhelyi SZFC-hez. Ott Szin Ferenc edző vett át, aki sokat dolgozott velem és segítségével jutottam be az akadémiára. Az akadémián már több mint egy éve itt vagyok, 2021 nyarán költöztem be a jelenlegi U17-es csapattal együtt” – emlékezett vissza a fiatal játékos.

Be kell osztani az energiát

Miután gratuláltunk a hétvégi teljesítményéhez, arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire volt kimerítő két napon belül két mérkőzésen pályára lépni és hogyan emlékszik vissza a meccsekre és a góljaira?

„Eléggé kimerítő tud lenni két nap alatt két meccs, de nem ez volt az első alkalom, ezért be tudom osztani az energiámat. Nagyon jó emlékeim vannak visszagondolva a mérkőzésekre, nagy lendületet adtak a gólok a továbbiakra nézve” – mondta el Jaki. (A támadó egyébként nem „csak” a rájátszást, hanem az alapszakaszt is mesterhármassal indította!) Azt is elárulta, mi kell ahhoz, hogy „kijöjjön a lépés” egy mérkőzésen.

„Előre nem lehet megmondani, hogy hány gólt rúgok, de nagy az akaraterőm és az önbizalmam, ami erőt ad nekem a mérkőzéseken. Emellett természetesen a csapataimra is szükségem volt, mert nélkülük nem történt volna ez, nem tudtam volna ilyen eredményes lenni” – emelte ki. És hogy milyen a nagyobb korosztály soraiban is szerepelni?

„Nagyon jól érzem magam az U17-esekkel, mivel velük költöztem be az akadémiára és az elejétől velük vagyok. Hamar be tudtam illeszkedni a nagyobbakhoz, nem volt gond” – árulta el, majd arról is beszélt, mi motiválja a futballban a minél jobb teljesítmény elérésére?

Alapból motivált

„Nekem alapból nagy motivációm van a foci iránt, mivel ezért vagyok itt az akadémián. Jelenleg ami nagy motivációt adott az az volt, hogy nemrég álltam vissza a sérülésemből és vissza akartam hozni a formámat, amit úgy érzem, elértem ezen a hétvégén. Emellett még a bajnokságban, az U16-ban az első-, és az U17-ben az első kettő helyezés elérése is motivál” – osztotta meg velünk Krisztián, majd azt is elárulta, mit tart az erősségének játékosként és mi az, amiben fejlődni szeretne.

„Az erősségem saját véleményem szerint a rúgó- és passztechnikám, és főképp a gyorsaságom. Szerintem semmiben sem vagyok tökéletes, mindig van hova fejlődni, hogy a fociban magasabb szintre eljussak” – mondta, amivel természetesen egyet kell értenünk. Végezetül arra voltunk kíváncsiak, milyen rövid és hosszú távú célokat tűzött ki maga elé, hány góllal lenne elégedett a szezon végén és melyik csapatban játszana szívesen 10 év múlva?

„A szezon végére az U16-ban a jelenlegi hét gólomat növelném nagyjából 13-14-re, ami szerintem lehetséges, és az U17-ben háromról 5-6-ra. Tíz év múlva egy külföldi csapatnál képzelném el magam, ez név szerint a Puskás Akadémia NB I-es csapata lenne” – árulta el a játékos.

Mindehhez sok sikert kívánunk Neked, Krisztián!

Farkas Endre

(Borítókép: Leczki József)HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza