Interjú | Androniki Michalopoulou: "A futball nyelve egységes”

A téli felkészülés ideje alatt csatlakozott szuperligás női együttesünk keretéhez a hazája válogatottjában is számításba vett görög Androniki Michalopoulou. A Besztercei Gloria elleni mérkőzés előtt beszélgettünk a jobb oldali védőként és támadóként is bevethető Nikivel.

Interjú | Androniki Michalopoulou: "A futball nyelve egységes”

A téli felkészülés ideje alatt csatlakozott szuperligás női együttesünk keretéhez a hazája válogatottjában is számításba vett görög Androniki Michalopoulou. A Besztercei Gloria elleni mérkőzés előtt beszélgettünk a jobb oldali védőként és támadóként is bevethető Nikivel.

A 25 éves Androniki Michalopoulou görög válogatott játékos. A jobb oldali védőként és támadóként egyaránt bevethető „Niki” Athénban született, Rodoszon nőtt fel és a helyi Trianton Ialysos csapatánál kezdte pályafutását. 18 évesen Athénba költözött, és csatlakozott az A-divíziós Atromitoshoz, majd szerepelt az Agia Paraskevi együttesében is. 2021-ben szerződött először külföldre, a lengyel Medyk Konin csapatához igazolt. 2022 nyarán érkezett a Bukaresti Carmen csapatához. A 2022/2023-as szezonban 25 meccsen lépett pályára és 9 gólt szerzett, csapata a 3. helyen végzett a Liga I-ben és megnyerte a Román Kupát, a döntőben a Kolozsvári Olimpiát legyőzve. 2023. július 23-án igazolt a Konstancai Farul csapatához.

Mint a játékos elmondta, a télen távozott Konstancáról, és miután több csapattal is tárgyalt, 2024. februárjában csatlakozott az FK Csíkszereda női csapatának keretéhez. „Miután beszéltem Kollár Péter vezetőedzővel és Cseke Szilárd sportigazgatóval, úgy éreztem, hogy komoly céljai vannak a klubnak és ez elnyerte a tetszésemet. Így eldöntöttem, hogy szeretném magam kipróbálni az FK-nál” – osztotta meg Niki. Hozzátette, hogy nagyon tetszik neki az a magyar kultúra, amit klubunk képvisel. Korábban járt Magyarországon a görög válogatottal és ott is nagyon pozitív tapasztalatokat szerzett.

Fiatal és egységes csapat

Niki arról is beszámolt, hogy nagyon jól fogadták a csapattársai, akikkel nagyon jól kijön. Hozzátette, hogy pozitívum az is, hogy fiatal és egységes csapatot alkotnak a lányok. Korábban két alkalommal járt ellenfélként Csíkszeredában és nagyon tetszett neki a pálya és a színvonalas körülmények.

„Szeretném, ha megnyernénk a besztercei mérkőzést és a play-offban folytatnánk a bajnokságot. Szeretnénk mindent megnyerni” – mondta a görög játékos. „Mindezen célok eléréséhez a lehető legjobb tudásomat szeretném nyújtani. Jól bánok a labdával, a karakteremmel, a tapasztalatommal úgy gondolom, tudok adni egy biztatást, lendületet a társaimnak” – fűzte hozzá.

A román nyelven kitűnően beszélő Androniki ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre elárulta, a Bukaresti Carmennél eltöltött időszak alatt az angol volt a csapatnál a hivatalosan használt nyelv. Ezzel szemben Konstancán a Farul kötelékében a románt kellett használnia, így mintegy fél év alatt elsajátította azt.

„Latin nyelv, így nem volt nehéz megtanulnom. Ezzel szemben a magyar, az nagyon nehéz nekem, de az edzőtáborban már sok olyan szót megtanultam, amit a pályán használni kell. Játék közben könnyű, hiszen a futball nyelve egységes” – hangsúlyozta görög játékosunk."Úgy gondoltuk, hogy Androniki Michalopoulou erősítést jelenthet számunkra. Nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, játszott Lengyelországban, illetve a görög válogatottban. Hamar be tudott illeszkedni a csapat alapjátékába és a játékosok is könnyen befogadták. Ő mindenképpen segíteni fog nekünk abban, hogy a dobogó első két helyét elérjük. Ugyanis a cél még mindig ez, bármennyire is fontos az alapszakasz utolsó meccse, a besztercei mérkőzés" – mondta el Nikiről Kollár Péter, szuperligás női együttesünk vezetőedzője.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza