Események | Bemutattuk felnőtt csapataink tavaszi játékoskereteit

Sajtótájékoztató keretében mutatta be Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a 2023/2024-es szezon tavaszi rajtjára készülő felnőtt férfi és nő csapataink játékoskeretében történt változásokat.

Események | Bemutattuk felnőtt csapataink tavaszi játékoskereteit

Sajtótájékoztató keretében mutatta be Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a 2023/2024-es szezon tavaszi rajtjára készülő felnőtt férfi és nő csapataink játékoskeretében történt változásokat. Ilyés Róbert és Kollár Péter vezetőedzők a bajnoki folytatásról és a legfontosabb célkitűzésekről adtak tájékoztatást a pénteki sajtóeseményen.

Mint a sajtó megjelent képviselőinek Szondy Zoltán felvezetésként elmondta: a téli felkészülés során nem tervezett klubunk jelentős változtatásokat a játékoskeretben. Ám újdonságról mégis be tudtunk számolni, liga 2-es együttesünkhöz érkezett, ingyen igazolhatóként egy brazil játékos. A 24 éves Francisco Anderson de Jesus dos Santos a középpályán jelenthet erősítést Ilyés Róbert csapata számára.

"Nem titkoltan a korábban megsérült Soufiane Jebari posztjára igazoltuk a játékost. Időközben, hálistennek kiderült, hogy nem olyan súlyos a sérülése, bevethető. Mondhatnám, hogy most ketten vannak egy helyre, de ezt majd a vezetőedző mondja meg, hogyan fognak játszani, vagy nem fognak játszani" - fogalmazott Szondy Zoltán.

Még a nyár folyamán érkezett a Paksi FC együttesétől kölcsönben Dezamits Dominik. A tehetséges jobb oldali védő súlyos sérülését követő rehabilitációját nálunk töltötte. A rehebilitációs folyamat véget ért és most ő is a bevethető játékosok táborát erősíti, hangzott el. Ezen kívül visszatért a csapathoz Salvatore Marrone, aki kölcsönben szerepelt az FC Voluntari és az Aradi UTA együttesénél. Aradon megsérült és visszatért az FK-hoz, mostanra azonban ő is egészséges és bevethető. Szintén meggyógyult korábbi sérüléséből Szondi Botond, aki kartörését követően újra egészséges és a keret rendelkezésére áll, osztotta meg az elnök.

Szondy Zoltán elmondta azt is, hogy Kovács Lóránt ugyan visszatért egy korábbi sérüléséből, ám a felkészülés ideje alatt újra megsérült és bizonytalan, hogy mikor számíthatunk újra a játékára.

"Természetesen szeretnénk a hétfői meccset és minden további mérkőzést megnyerni. A lényeg, hogy rendben vagyunk, problémáink nincsenek. Különböző ellenzéki sajtóorgánumokban olvastam, miszerint lennének problémáink, de nem is akarok ezekre különösebben reagálni" – tette hozzá az FK Csíkszereda elnöke.

Pozitív csapatszellem

Ilyés Róbert vezetőedző elmondta: 22 mezőnyjátékossal és három kapussal vág neki liga 2-es együttesünk a tavaszi folytatásnak. Mint a szakember felidézte: magashegyi edzőtáborral kezdték a téli felkészülést Hargitafürdőn, majd hazai pályán és Törökországban folytatódtak az edzések és több felkészülési mérkőzést is játszott a csapat.

"A kéthetes törökországi edzőtáborban hat edzőmérkőzést játszottunk. Több mindent kipróbáltunk, megnéztünk több fiatalt is, hogy mire képesek a nagycsapattal. Nemzetközi mérkőzéseken is bevetettük őket. Számomra az egész felkészülés legnagyobb pozitívuma az volt, hogy a játékosok igazi csapatmunkát mutattak. A felkészülési mérkőzések eredményeivel elégedett vagyok, két első osztályú csapattal is játszottunk, akiktől nem kaptunk ki. Pozitív a csapatszellem és a játék is, amit mutattak. Nagyon bízom a csapatban, hogy a tavaszi szezonban jó eredményeket fogunk elérni. Tudjuk, milyen mérkőzések várnak ránk, a négy hátralévő alapszakasz-fordulóban kötelező lesz tíz pontot szereznünk ahhoz, hogy bejussunk a felsőházba" – foglalta össze Ilyés Róbert.

Mint a vezetőedző hozzáfűzte, a csapatból Vita Dániel bajlódik kisebb sérüléssel, de a napokban ő is visszaáll a teljes értékű edzésmunkába. A brazil játékossal kapcsolatosan Ilyés Róbert elmondta: a játékos vállalta, hogy próbajátékra érkezzen csapatunkhoz. A törökországi edzőtábor idején meggyőzte a stábot a hozzáállásával, technikai képességeivel és emberi kvalitásaival is arról, hogy erőssége lehet a csapatnak. 

Új játékos a női keretben

A sajtótájékoztató második részében Ilyés Róbert helyét Kollár Péter, szuperligás női együttesünk vezetőedzője vette át Szondy Zoltán mellett. Mint elhangzott: női együttesünk keretében szintén minimális változás történt.

"A kis, összetartó magyar közösséghez érkezett egy görög hölgy, úgy hívják, hogy Androniki Michalopoulou. Nem ismeretlen, a román mezőnyben játszott a Bukaresti Carmennél és a Konstancai Farulnál is. Reméljük, hozzá tud tennia csapat teljesítményéhez!" – fogalmazott Szondy Zoltán. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szakmai stábban is történt változás, Gudovics Attila személyében új erőnléti edző dolgozik a lányokkal. 

Mint Kollár Péter elmondta: január közepén kezdték el a felkészülést a tavaszi szezonra, és különösebb változást nem terveztek a játékoskeretben. "Úgy gondoltuk, hogy Androniki Michalopoulou erősítést jelenthet számunkra. Nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, játszott Lengyelországban, illetve a görög válogatottban. Hamar be tudott illeszkedni a csapat alapjátékába és a játékosok is könnyen befogadták. Ő mindenképpen segíteni fog nekünk abban, hogy a dobogó első két helyét elérjük. Ugyanis a cél még mindig ez, bármennyire is fontos az alapszakasz utolsó meccse, a besztercei mérkőzés" – szögezte le a szakember. 

A 120 éves évforduló külön hangsúlyt ad a szezonnak

Összegzésként Szondy Zoltán elmondta: pénteken este lesz egy találkozó a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjainak vezetőivel. "Számunkra fontos a felnőtt férfi és felnőtt női csapat, de alapjába véve az akadémián alapszik a mi tevékenységünk. Egy évindító beszélgetésre készülünk, a hétvégén pedig kezdődik a tulajdonképpeni szezon. Szombaton idegenben, vasárnap itthon már Románia Kupa mérkőzéseket játszanak utánpótlás-csapataink" – osztotta meg a klubvezető. Mint hozzáfűzte: idén minden mérkőzésnek lesz egy külön súlya, hiszen 120 éves a csíkszeredai labdarúgás.

"Ez a kerek évforduló plusz terhet ró edzőkre, játékosokra és klubvezetésre is. Úgy szeretnénk a 120. évfordulót megünnepelni, hogy az eredményeink is legyenek jók" – szögezte le Szondy Zoltán.

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza