Liga 3 | Dobogós csapathoz utazunk

Liga 3 | Dobogós csapathoz utazunk

A Radóci Bukovina csapatához látogat Liga 3-as együttesünk a bajnokság 12. fordulójában szombaton. A kék-fehérekkel a bajnokság első szakaszában hazai pályán döntetlent játszottunk.

A harmadosztály 1. számú csoportjának sereghajtójaként utazunk szombaton a Radóci Bukovina otthonába. Házigazdánk nagy múltú csapat, 1956-os megalakulása óta szinte folyamatosan a harmadosztályban vitézkedik, igaz, a kiugró eredmények elkerülték eddig a kék-fehér színeket viselő gárdát. Az előző szezonban bejutottak a felsőházi rájátszásba, ám ott nem sok babér termett számukra, kilenc meccs alatt csupán három döntetlenre futotta az erejükből, a többi találkozót elvesztették.

Idén jól kezdték a szezont, két győzelemmel indítottak, éppen nálunk, a Sportparkban torpantak meg, amikor Demény Norbert fiai a harmadik fordulóban gól nélküli döntetlenre hozták ellenük a meccset. A bukovinaiak jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak 19 ponttal. A legutóbbi öt fordulóban háromszor győztek és kétszer maradtak pont nélkül, ám figyelemre méltó, hogy két alkalommal is idegenből hozták el mindhárom bajnoki pontot. A legutóbbi játéknapon Brodocon nyertek gólgazdag találkozón.

Leginkább a jó dolgok vihetnek előre

A mieink sereghajtóként vágnak neki az összecsapásnak. Bár Demény Norbert fiatal legénysége tisztességesen helyt áll a számtalan rutinos játékost felvonultató bajnokságban, ez a helytállás egyelőre nem mutatkozik meg az eredményekben. A legutóbbi öt játéknapon egy pontosztozkodás mellett sajnos négy alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát. A legnagyobb gondot továbbra is a góllövés jelenti a fiúknak, a legutóbbi találatunkat több mint egy hónapja szereztük.

„A jelenlegi helyzetünkben nekünk egy mérkőzésünk sem könnyű. Ahhoz, hogy haladni tudjunk a dolgainkkal, sokkal nagyobb erőket kell mozgósítsunk. Más hozzáállásra van szükség és talán újra kell gondolni ezt az egészet, mert a fejlődéshez hozzájárul természetesen a kudarc is, de leginkább a jó dolgok visznek előre” – nyilatkozta legutóbbi hazai mérkőzésünket követően Demény Norbert vezetőedző. A szakvezetőt a radóci meccs előtt is megszólaltattuk.

Sok a sérült

A szakember beszámolt arról, hogy négy játékos is sérüléssel bajlódik, nem számíthat a stáb szombaton Balázs Norbertre, Göndör Alexre, Nagy Botondra és Sándor Raulra sem. A felnőtt csapat keretéből ezúttal Suciu Toni fog visszajátszani a fiataloknál, tudtuk meg.

A csapat gólínségével kapcsolatosan Demény Norbert így fogalmazott: „Nem sok gólt sikerült szereznünk, a támadásvezetésünk akadozik. Egy-két helyzetünk mindig adódik, de nem sikerül azokat gólra váltani. Valóban nehézséget okoz összerakni a játékunkat, nem egyszerű az együtt készülés sem”.

A szombati meccsen a legfontosabbnak azt látja a szakvezető, hogy mindenki tegye meg, ami tőle telik, a „maximum határán mozogjanak” a pályán lévők, és a stábtagok is. Ehhez már csak annyit tudunk hozzátenni, hogy sok sikert kívánunk a csapatnak! A találkozó szombaton 14.00 órakor kezdődik a radóci városi stadionban. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza