Liga 3 | Kezdődik a rájátszás

Liga 3 | Kezdődik a rájátszás

Hétvégén kezdetét veszi a rájátszás küzdelem-sorozata a Liga 3-as bajnokságban. Az FK Csíkszereda farmcsapata a 1. számú csoport alsóházában küzd a bajnoki pontokért és a bentmaradásért.

A Şomuz Fălticeni vendégeként kezdi meg a Liga 3-as bajnokság alsóházi rájátszásának küzdelmeit az FK Csíkszereda farmcsapata. A gárda a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt, két győzelem, négy döntetlen és 12 vereség a bajnokság első szakaszának mérlege piros-fekete szempontból. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az egyik győzelmünk, a Dante Botoşani kizárása nyomán, a zöld asztal mellett született.

Játékban felvettük a versenyt

Ha összességében nézzük a fiúk alapszakasz-beli teljesítményét, a szigorú statisztikákon túl nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a csapat hétről-hétre vállalható produkciót tett le az asztalra, azaz a zöld gyepre. Elenyésző volt azon találkozók száma, amelyeken alárendelt szerepet játszottak Demény Norbert tanítványai, a mutatott játékban legtöbbször felvették a versenyt a felnőtt-futballban jelentősen nagyobb rutinnal rendelkező csapatokkal.

Azonban a labdarúgás alapigazsága, hogy ezt a játékot bizony gólra játsszák és éppen a gólszerzés az, ami leginkább nem ment a fiúknak. A táblázaton közvetlenül előttünk végzett Rapid Brodoc is tíz találattal többet ért el, mint mi. Ugyanakkor a védekezés a mérkőzések többségén megfelelő volt, ritkán szenvedett a csapat nagyobb különbségű vereséget. Talán csak a Foresta Suceava elleni hazai, novemberben lejátszott 0–6-os találkozó lógott ki a sorból igazán negatív irányban.

Egy vereség, egy döntetlen

A Fălticeni a 6. helyen zárta az alapszakaszt, így a 2. pozícióból vághat neki a play-outnak. A bajnokságban lejátszott két mérkőzésünk közül az első 0–0-ra végződött októberben, hazai pályán, míg vendégként, márciusban 4–1-es vereséget szenvedtünk.

Az alsóházban érdekelt csapatok egy oda-vissza vágó kört játszanak egymással. A csoportok utolsó két helyezettje, valamint a leggyengébb negyedik kiesik a harmadosztályból.

Liga 3., play-out, 1. csoport, 1. forduló:
2023. április 1. szombat, 17 óra
Şomuz Fălticeni – FK Csíkszereda II.
Viitorul Darabani – FC Rapid Brodoc
Az állás:
1. Ştiinţa Miroslava    29 pont
2. Şomuz Fălticeni      27
3. Viitorul Darabani   16
4. FC Rapid Brodoc    14
5. FK Csíkszereda II.  10
A Dante Botoşani csapatát kizárták.

A találkozó szombaton, 17 órakor kezdődik Fălticeni-ben, a Constantin Jamaischi Stadionban. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza