Női Elitliga U15 | Székelyföldi rangadóval indul a szezon

A Sepsi OSK elleni székelyföldi rangadóval indul korosztályos lánycsapatunknak az U15-ös női Elitliga. Portik Helga az elmúlt két szezonban négyes döntőt játszó együttese jelentősen átalakult a nyár folyamán.

Női Elitliga U15 | Székelyföldi rangadóval indul a szezon

A Sepsi OSK elleni székelyföldi rangadóval indul korosztályos lánycsapatunknak az U15-ös női Elitliga. Portik Helga az elmúlt két szezonban négyes döntőt játszó együttese jelentősen átalakult a nyár folyamán.

Sikeres szezont tudhat maga mögött U15-ös, női csapatunk. A lányok az Elitligában egészen a négyes döntőig jutottak, megismételve ezzel az előző idényben nyújtott teljesítményüket. A hazai rendezésű rájátszásban végül a negyedik hellyel kellett beérniük a lányoknak, ami mindenképpen kiemelkedő eredménynek számít. A lányok a 2023/2024-es szezonban a négy csoportba sorolt, 16 együttest felvonultató Elitliga 3. számú csoportjába kaptak besorolást a Sepsi OSK, az FC Botoșani és az Estera Țifești társaságában.

Mint a szezonkezdést megelőző beszélgetésünkben Portik Helga vezetőedző elmondta, a keret jelentősen átalakult a nyáron. A csapat játékosállományának mintegy fele, a csapat magja "kinőtte" a korosztályt és az U17-es korosztályba folytatják tovább, ahol nagyszerűen teljesítenek.

Cél a folyamatos fejlődés

"Az U15-ös lányok kerete a tavalyhoz képest kissé szükősebb, de folyamatosan építünk be lányokat a csapatba és lehetőséget adunk az újonnan bekerült lányoknak is, hogy bizonyítsanak. A céljaink reálisak, a tisztes helytállás és a folyamatos fejlődés úgy egyénenként, mint csapatként" – fogalmazott a szakember. Mint elmondta: a jelenlegi csapatba kerültek be új játékosok a környékről.

"Ezen kívül jött egy válogatott lány a Sepsi OSK csapatától, Nombot Annabelle, akinek nagyon örülünk és reméljük, hogy jól fogja érezni magát nálunk és győzelemre segíti a csapatunkat!" – osztotta meg Portik Helga.

Az U15-ös elitligás lánycsapat kerete: Trinfuj Boglárka (csapatkapitány), Nombot Annabelle-Natsi, Benedek Kincső, Sandu Andrea-Cristina, Gáll Boglárka, Zănoaga Alexia-Georgiana, Cseke Melánia, Kádár Noémi, Páll Vanda, Rusu Kriszta, Lénárt Nikolett, Kósa Ágota, Juhász Anett, Szőcs Szabina, Máthé Bernadett, Antal Andrea, Székely Vivien és Zănoaga Crina-Valentina. (A csapatban lehetőséget kaphat még Orbán Anna, aki az U13-as csapatból fog "feljátszani"). A szakmai stáb: Portik Helga vezetőedző, Szőcs Renáta másodedző.

A bajnokság első találkozója pénteken, 18 órakor kezdődik az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán. Várjuk kedves Szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza