Női országos bajnokság U17 | Közte húsz - Gólszüret Székelyudvarhelyen

Megkezdte szereplését az új szervezésű, országos, U17-es bajnokságban női csapatunk.

Női országos bajnokság U17 | Közte húsz - Gólszüret Székelyudvarhelyen

Megkezdte szereplését az új szervezésű, országos, U17-es bajnokságban női csapatunk. Berkeczi Emőke tanítványai húsz gólos győzelemmel tették le a névjegyüket a szomszédvár, Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen.

Bemutatkozott új korosztályos lánycsapatunk az idén útjára indított országos U17-es női bajnokságban. A Berkeczi Emőke által edzett fiatalok a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) döntése értelmében a 2. számú csoportba kaptak besorolást a Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC, a Nagykárolyi Daliana Sport Club, a Kolozsvári Universitatea és a Szatmárnémeti Olimpia társaságában. A versenykiírás szerint a csapatok ősszel és tavasszal is egy-egy, oda-vissza vágós kört fognak játszani, majd a négy csoport első két-két helyezettje jut tovább a rájátszásba.

Csapatunk az első fordulóban Székelyudvarhelyre látogatott. A csapattal tartott a felnőtt együttesünk keretében is számításba vett Balog Boglárka, Fülöp Boglárka és Szőke Eszter is. A hétköznap délelőtti időpont ellenére mintegy ötven fős közönség előtt indult útjára a labda az új pontvadászat Hargita megyei helyszínén. A nézők túlnyomó része Csíkszeredából utazott a mérkőzésre, hogy biztassa a fehér mezes FK-s lányokat. Fülöp Boglárkáék meg is hálálták a bizalmat, az első pillanattól kezdve remek támadójátékot mutattak be.

Történelmi találat

Az új korosztályos bajnokság első - történelmi - találatát Tānase Dorina szerezte, aki mintegy hat méterről lőtt nagy erővel a léc alá. Sorban futottak a szeredai támadások, egymást érték a gólhelyzetek, majd érkeztek az újabb gólok is. Fülöp Boglárka néhány kihagyott lehetőség után a 9. percben helyezett a jobb alsó sarokba, a 17. percben Tānase Dorina duplázott, majd Eros Teodora volt eredményes a 23. percben közelről (0–4). A 28. percben Tānase Dorina már háromnál tartott, egy perc múlva Fülöp Boglárka lőtte be a maga második, csapata hatodik találatát (0–6). A 36. percben Eros Teodora harcolt ki büntetőt, amelyet Szőke Eszter váltott gólra, a szünet előtt pedig újra Tānase Dorina köszönt be (0–8).

Alig győztük számolni

A szünet után minden cserejátékosnak játéklehetőséget adott Berkeczi Emőke vezetőedző, a lányok pedig ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták. Eros Teodora, lecserélése előtt mesterhármasig jutott, Szőke Eszter pedig első félidei találatát további néggyel toldotta meg és Tānase Dorina is ötig jutott összesen. Fülöp Boglárka is hozzátett még kettőt az első 40 percben szerzett góljaihoz, rajtuk kívül Lőrincz Kitti és a csereként pályára lépők közül Banea Bianca és Tulit Krisztina is eredményes volt. A vége húszgólos FK-győzelem, folytatás október 6-án, amikor hazai pályán fogadjuk a nagykárolyi együttest.

A nagyarányú győzelmet követően a vezetőedzői szerepkörben ezúttal bemutatkozó Berkeczi Emőke értékelt honlapunknak.

"A meccs előtt egészséges izgalmat éreztünk mindannyian, úgy a játékosok, mint a stáb, mivel az elmúlt évek tapasztalataiból ítélve azt hittük, keményebb ellenféllel állunk majd szemben, de ez nem így történt. Büszke vagyok a lányokra, csapatként gondolkodtak, és utolsó percig komolyan álltak hozzá a meccshez, annak ellenére , hogy a győzelem már az első félidő után látható volt. Sok mindent viszontláttam amit, edzéseken gyakoroltunk, de természetesen van még hova fejlődnünk".

Női országos U17-es bajnokság, 2. csoport, alapszakasz 1. forduló
Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC – FK Csíkszereda 0–20 (0–8)
Vezette: 
Polgár Nándor (Gyergyószentmiklós), asszisztensek: Barabás Zsolt (Csíkszereda), Catarig Claudio Ciprian (Csíkszereda)
Gólszerzők: Tānase Dorina (6., 17., 28., 40. és 73.), Fülöp Boglárka (9., 29., 61. és 74.), Eros Teodora (23., 48. és 49.), Szőke Eszter (36., 47., 56., 65. és 68., az elsőt büntetőből), Lőrincz Kitti (58.), Banea Bianca (69.), Tulit Kriszta (73.)
FK Csíkszereda: Balog Boglárka (Dani Alexa, 41.) – Bodor Anita, Hunyadi Brigitta, Trinfuj Boglárka (Banea Bianca, 41.) – Szőke Eszter, Pintea Scurtu Denisa, Részeg Beáta (Nagy Boglárka, 41.), Fülöp Boglárka, Tănase Dorina – Lőrincz Kitti, Eros Teodora (Tulit Kriszta, 60.) Vezetőedző: Berkeczi Emőke

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza