Rokupa | Kötelező a továbbjutás

Rokupa | Kötelező a továbbjutás

Folytatódik a tavaszi tétmérkőzések sora felnőtt női, első osztályú csapatunk számára. Szombaton a Románia Kupa ötödik fordulójában a Galaci Universitatea együttesét fogadjuk a Sportparkban. Albu László alakulatának kötelező a továbbjutás a bajnokság alapszakaszában utolsó helyen végzett Duna-partiak ellen.

Az elmúlt hétvégi, kolozsvári bajnoki mérkőzés után ebben az évben először szurkolhatunk hazai pályán felnőtt női együttesünknek. Antal Anitáék a Románia Kupa ötödik fordulójában lépnek pályára szombaton, a Galaci Universitatea érkezik a Sportparkba. A két együttes ősszel a bajnokság alapszakaszában összecsapott már. Az október 30-án lejátszott mérkőzésen első osztályú szereplésük legnagyobb különbségű győzelmét aratták a lányok. A 8–0-ra végződő összecsapáson Antal Anita mesterhármast szerzett, Bartalis Barbara duplázott, rajtuk kívül Nyéki Anna, Balázs Eszter és Horváth Luca talált be.

A lányok a negyedik fordulóban kapcsolódtak be a kupaküzdelmekbe, tették ezt nem is akárhogyan. A másodosztályban szereplő Nicu Gane Fălticeni SC ellen csapat-rekordot jelentő 18 gólos győzelmet arattak. Mezőssy Melánia és Györgyicze Réka egyaránt öt gólig jutott a decemberi találkozón.

Uralni szeretnénk a játékot

A galaciak is másodosztályú ellenféllel szemben biztosították a helyüket a legjobb 16 között, a Bákói Magura 2012 FC ellen idegenben arattak egygólos diadalt. A továbbjutás hazai pályán természetesen kötelező lányainknak a bajnokság alapszakaszát győzelem nélkül záró Universitatea ellen. Ezt erősítette meg Albu László vezetőedző mérkőzés előtti nyilatkozata is. A szakember elmondta: a mérkőzés elejétől uralni szeretnék a játékot és nem kérdéses, hogy csakis a magabiztos továbbjutás az elfogadható eredmény.

Albu László nem számíthat néhány játékosra szombaton. Szőke Eszter és Balog Boglárka az U17-es válogatottal igyekszik kivívni a májusi, észtországi Európa-bajnoki részvételt a napokban, Bufteán megrendezett selejtező tornán. Rajtuk kívül Tankó Réka sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, mindenki más hadra fogható.

A találkozó szombaton, 14.30-kor veszi kezdetét a Sportparkban. A mérkőzést klubunk Youtube-csatornáján élőben követhetik Ráduly Róbert Kálmán magyar nyelvű kommentárjával. Várjuk minden kedves Szurkolónkat a lelátókra, vagy a képernyők elé! Szurkoljuk ki együtt a továbbjutást! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza