Liga 2 | Szépen búcsúztatni az alapszakaszt

Liga 2 | Szépen búcsúztatni az alapszakaszt

Hazai pályán zárja a másodosztályú bajnokság alapszakaszának küzdelmeit felnőtt férfi csapatunk a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii SC ellen.  Az már a tavasszal lejátszott eddigi két játéknap során eldőlt, hogy ebben az évben nem sikerült kivívnunk a felsőházi rájátszást.

Vasárnap játssza utolsó alapszakasz-mérkőzését Liga 2-es felnőtt, férficsapatunk. Az már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy ebben az évben nem jutottunk be az első hat csapat közé, azaz a felsőházi rájátszást az FK nélkül fogják megrendezni. Ennek ellenére a cél mindenképpen az, hogy hazai közönség előtt szépen búcsúztassuk az alapszakaszt.

Vasárnap kora délután az a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii érkezik a városi stadionba, amelyik szintén az alsóházban folytatja majd a bajnokságot. A „pandúrok” hozzánk hasonlóan hét alkalommal hagyták el győztesen a pályát az eddigi fordulókban, ám a mi hat vereségünkkel szemben tízszer maradtak pont nélkül. A havasalföldiek mínusz 7-es gólkülönbsége a hatodik legrosszabb a mezőnyben, a legutóbbi játéknapon otthon kaptak ki a Slatina gárdájával szemben.

Fontos a győzelem

Csapatunk jelenleg a tízedik helyen áll. Mivel az alapszakaszban megszerzett pontokat magukkal viszik a csapatok az alsóházi rájátszásba, a győzelem mindenképpen fontos volna. Három pontnak utoljára november 12-én örülhettünk, amikor az Unirea Constanțát győztük le Clinceni-ben. Az azóta lejátszott négy – két őszi és két tavaszi – mérkőzésen mindössze egy pontot tudtunk szerezni. Kikaptunk itthon a Sellenberk ellen, idegenben pedig a Temesvári Poli és a Galaci Oțelul bizonyult jobbnak. Egyetlen pontunkat a Bukaresti Prograsul Spartac elleni hazai döntetlen alkalmával szereztük a tavaszi idény nyitómérkőzésén.

Biztosak vagyunk abban, hogy minden rossz sorozat megszakad egyszer. A zsilvásárhelyiek elleni reménybeli siker mindenképpen jelentőséggel bír a csapat morális állapota miatt, hiszen nem mellékes, milyen hangulatban futunk neki az alsóházi küzdelmeknek. A play-out menetrendjét a március 13-i, hétfői sorsolás során alakítja majd ki a futballszövetség.

A találkozó vasárnap, 13 órakor kezdődik a városi stadionban. A mérkőzést élőben közvetítjük klubunk Youtube-csatornáján. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, vagy a képernyők elé. Búcsúztassuk szépen az alapszakaszt, szurkoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza