Rokupa | Elkezdődnek a csoportküzdelmek

Négy korosztályos csapatunk vág neki a Románia Kupa 2023/2024-es kiírásának ezen a héten. Az U15-ös és U16-os együttesek kedden, Bákóban, az U17-es és U18-as gárdák szerdán hazai pályán kezdik a csoportküzdelmeket.

Rokupa | Elkezdődnek a csoportküzdelmek

Négy korosztályos csapatunk vág neki a Románia Kupa 2023/2024-es kiírásának ezen a héten. Az U15-ös és U16-os együttesek kedden, Bákóban, az U17-es és U18-as gárdák szerdán hazai pályán kezdik a csoportküzdelmeket.

Kedden elkezdődnek a Románia Kupa csoportküzdelmei a 2023/2024-es szezonban az ifjúsági együttesek számára. A héten négy csapatunk lép pályára. A két kisebb korosztály Bákóba utazik.

U15

Ubrankovics Zoltán tanítványai az 1. számú széria A-csoportjába kaptak besorolást az FC Botoșani, a Suporter Club Otelul Galaţi, a Jászvásári Politehnica, a Sepsi OSK és a Bákói FC társaságában. A fiatalok kedden, idegenben, a Bákó otthonául szolgáló, Ruşi-Ciutea-ban található sportközpontban indítják a sorozatot. A csapat már tudja, mi a Bákó legyőzésének receptje, hiszen egy bő héttel ezelőtt, a bajnoki rájátszás első játéknapján idegenben sikerült felülmúlni a moldvaiakat. Akkor Máthé Apor a hosszabbítás második percében szerzett találata döntött. A bajnokság alapszakaszában ennél is nagyobb arányban, 3–0-ra nyertünk ellenük itthon. Minden bizonnyal nem lesz könnyű feladat megtartani a jó sorozatot, ám bízunk benne, hogy a fiúk (és a stáb) nem felejtette el, mi lehet a Bákó elleni siker titka.

A találkozó kedden, 14 órakor kezdődik Ruşi-Ciuteán.

U16

Az U15-ösökkel megegyező program szerint játssza kupamérkőzéseit az egy évvel idősebb csapatunk. Szász Ferenc együttese is két alkalommal mérkőzött meg a szezon során aktuális kupa-ellenfelével. Az alapszakaszban, hazai pályán egy-egy találat esett mindkét oldalon, míg a rájátszásban, Bákóban 3–1 arányban jobbnak bizonyult a házigazda. A felsőházi rájátszást két vereséggel indító együttesünknek minden bizonnyal jót tenne egy idegenbeli győzelem és bizonyára mindent meg is fognak tenni ennek érdekében a srácok.

A találkozó kedden, 12 órakor kezdődik Ruşi-Ciuteán.

U17

A Kolozsvári Viitorul Futball Akadémia elleni, hazai találkozóval indul a 2023/2024-es kupakaland U17-es együttesünk számára. A nyugati A-csoportban a Viitorul mellett a Kolozsvári Universitatea, a Brassói Kids Tâmpa, a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR csapataival mérkőzünk meg. 

A Kolozsvári Viitorullal kapcsolatban kellemes emlékeket őrizhetünk, a szezon során egy alkalommal mérkőztünk meg velük és hazai pályán hatgólos diadalt arattunk. Annak a mérkőzésnek az érdekessége, hogy az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget és csak a második félidőben tudtuk a magunk javára billenteni a mérleg nyelvét. Igaz, akkor mintegy tíz perc alatt háromgólos előnyre tettek szert a fiúk és hamar lezárták a lényeges kérdéseket. Szakál Csaba együttese a felsőházban egy-egy győzelmet és vereséget tud felmutatni eddig. A fiatalok minden bizonnyal mindent meg fognak tenni a kupaküzdelmek eredményers indítása érdekében. Érdemes még megjegyeznünk, hogy az elmúlt szezonban, ebben a korosztályban, Benkó Tihamér vezetésével kupadöntőig jutottunk, és végül ezüstéremmel zártuk a sorozatot.

A találkozó szerdán, 14 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

U18

Ifiligás csapatunk az U17-esekkel párhuzamosan küzd meg a kupában a pontokért. Szerdai vendégeink ellen azonban nem szereztünk még a szezonban sikerélményt. A bajnokság alapszakaszában lejátszott csíkszeredai találkozón 2–2-es döntetlen született. Demény Norbert fiait a kupasorozat sikeres indítása mellett az is motiválhatja tehát, hogy bizonyítsák, jobb csapatot alkotnak, az egyébként alsóházi rájátszásba szorult kincses-városiaknál.

A találkozó szerdán, 12 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza