Női Szuperliga | Hazai pályán javíthatunk

Szombaton, hazai pályán fogadjuk a Konstancai Farul együttesét a Női Szuperliga felsőházi rájátszásának második játéknapján.

Női Szuperliga | Hazai pályán javíthatunk

Szombaton, hazai pályán fogadjuk a Konstancai Farul együttesét a Női Szuperliga felsőházi rájátszásának második játéknapján.

Temesvári vereséggel kezdte a play-offot női szuperligás csapatunk, Kollár Péter lányai szombaton, a Konstancai Farul ellen javíthatnak és léphetnek előre a jelenlegi negyedik helyezésről. Nem lesz könnyű dolgunk, az újonc, ám az alapszakaszban remekül teljesítő tengerpartiak a másodikak a tabellán, a rájátszás nyitányaként idegenbeli, kolozsvári győzelemmel kezdtek.

A szezon során kétszer találkoztunk szombati ellenfelünkkel a bajnokságban. A negyedik fordulóban, Konstancán, azaz Ovidiuban sima kék-fehér siker született, míg a 11. játéknapon, az itthoni mérkőzésen egyik csapat sem tudott eredményes lenni. A találkozók külön érdekessége, hogy a téli szünetben igazolt Androniki Michalopoulou ezeken a találkozóként még ellenfélként lépett pályára. Nikit Konstancán le-, Csíkszeredában pedig becserélték ellenünk.

Csökkenteni kell a hibák számát

"Azzal, hogy bejutottunk a play-offba, még csak az egyik célunkat értük el. Ez adott egyfajta megnyugvást a csapatnak, a játékosoknak, mindenkire más hatással volt, de összeségében nem tudtunk sem egyénileg, sem csapatkent jól funkcionálni. (...) 
Az egyéni hibák lecsökkenését és támadásépítésben több energiát várok a játékosoktól, a kapu előtt pedig higgadtságot, mert vannak ziccereink. Kiegyenlített mérkőzéseket játszunk, nehéz minket legyőzni, csak rajtunk fog múlni, hogy használjuk ki a helyzeteinket. Sokkal jobban kell élvezni a játékot és hozzáállásban pedig az ellenfelünk fölé nőni. Nyilván lesznek hibák, de ha csapatként kompaktak maradunk és egymást kisegítik a játékosok, megnyerjük a mérkőzést" – mondta el honlapunk érdeklődésére Kollár Péter vezetőedző. 

A forduló másik mérkőzése
Temesvári Politehnica – Kolozsvári U Olimpia
A felsőház állása

1. Temesvári Politehnica 38 pont
2. Konstancai Farul 29
3. Kolozsvári U Olimpia 26
4. FK Csíkszereda 24

 

A találkozó szombaton, 13 órakor kezdődik az FK stadionban. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 

 

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza