Női Liga 1 | Egy pontot tartottunk itthon a Farul ellen

Gól nélküli döntetlennel végződött felnőtt, női csapatunk vasárnap délutáni, hazai mérkőzése a Konstancai Farul ellen a Szuperliga 11. fordulójában. Ez volt Antal Anitáék egymást követő ötödik remije.

Női Liga 1 | Egy pontot tartottunk itthon a Farul ellen

Gól nélküli döntetlennel végződött felnőtt, női csapatunk vasárnap délutáni, hazai mérkőzése a Konstancai Farul ellen a Szuperliga 11. fordulójában. Ez volt Antal Anitáék egymást követő ötödik remije.

A ragyogó napsütés ellenére csípős hideg fogadta a pályára lépő feleket és a lelátón helyet foglalókat. A kellemetlen szélben kezdődő találkozón először Herczeg Andrea fölé szálló lövését jegyezhettük fel a 3. percben. Két egység elteltével Tóbik Melánia ugrott ki jól, a vendégek tizenhatosán belül támadónk ütközött a Năcuță Diana kapussal, így kifelé következhetett szabadrúgás. Az első negyed óra végén Haraszti Fanni jobb oldali szabadrúgása nyomán alakult ki zavar a vendégvédelemben, ám a gólvonal előtt végül üggyel-bajjal tisztázni tudtak a tengerpartiak.

A félidő közepén a Farulnak is akadtak veszélyes próbálkozásai, összességében élvezetes, lüktető játékot hozott a meccs, egy pillanatig sem lankadtak a csapatok. A 31. percben Herczeg Andrea célozta meg a jobb alsó sarkot, lövését fogta a vendégek hálóőre, a következő percben Mitri Rita lőtt kissé balról, fölé. A 37. percben Enez Mango cselezte le magát a bal oldalon az alapvonalig, emelése a felső lécről pattan az alapvonalon túlra. 

Kényszerű kapuscsere

A szünetben kapusposzton történt kényszerű változás csapatunkban, Tankó Réka bokasérülése miatt nem tudta folytatni a játékot, helyét Balog Boglárka foglalta el a kapuban. A második félidő hatalmas küzdelmet, ám kevés gólhelyzetet hozott. Az 55. percben Herczeg Andrea szabadrúgását követően Antal Anita elé pattant a labda, csapatkapitányunk lövésre szánta el magát, ám elvétette a kaput. Két perc elteltével Stanciu Ioana emelt alig fölé nagy helyzetben.

Az utolsó negyed órára láthatóan elfáradtak a vendégek, lányaink igyekeztek fokozni a nyomást, ám nem tudták feltörni a jól romboló Farul-védelmet. A játék összképe alapján igazságosnak mondható döntetlen született, az egy megszerzett ponttal továbbra is életben maradtak felsőházi rájátszás-reményeink.

Női Szuperliga, alapszakasz, 11. forduló
FK Csíkszereda – Konstancai Farul 0–0

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Ene Mihai Laurențiu, asszisztensek: Dobre Vasilicā Viorel, Tudor Razvan Claudiu (mindhárman Bukarest)
Sárga lap: Balázs Eszter (33.), Tóbik Melánia (87.), ill. Bortan Ioana (38.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka (Balog Boglárka, 46.) – Balázs Csilla, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni Magyarics Zoé, Antal Anita (Nyéki Anna, 75.), Szőke Eszter (Fülöp Boglárka, 75.), Herczeg Andrea, Balázs Eszter, Tóbik Melánia, Mitri Rita (Orbán Aranka, 90+4.) Vezetőedző: Kollár Péter
Farul: Năcuță Diana – Stancu Ioana, Colosnicenco Nadejda, Stanciu Ana-Maria, Enez Mango, Bortan Ioana, Iordăchiuși Olga, Cristea Maria, Istrate Florentina, Laiu Andreea (Michalopoulou Androniki, 74.), Chiper Claudia Vezetőedző: Zaharia Dorel 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza