Rokupa | Itthon tehetnek nagy lépést a lányok az elődöntő felé

Szerdán hazai pályán folytatja kupaszereplését felnőtt, női együttesünk, Kollár Péter lányai a Banat Girls csapatát fogadják. 

Rokupa | Itthon tehetnek nagy lépést a lányok az elődöntő felé

Szerdán hazai pályán folytatja kupaszereplését felnőtt, női együttesünk, Kollár Péter lányai a Banat Girls csapatát fogadják. A csoporthoz való továbblépés eléréséhez mindenképpen győzniük kell Antal Anitáéknak.

Remekül kezdték felnőtt lányaink a Románia Kupa 2023/2024-es kiírásának csoportküzdelmeit. Az új lebonyolítási rend szerint szervezett sorozat A-csoportjában az első játéknapon nagyszerű teljesítményt nyújtva, idegenben múlták felül a Temesvári Politehnicát. Szerdai ellenfelünk ugyanakkor sima vereséget szenvedett a Kolozsvári U Olimpia otthonában. 

A bánsági alakulat a bajnokságban az alsóházba szorult, ahol jelenleg a második helyen áll két győzelemmel és három vereséggel. A most futó szezon során két alkalommal csaptunk össze velük. A második játéknapon, hazai pályán, magabiztos 5–2-es győzelemmel zártunk, míg idegenben, a 9. fordulóban meg kellett elégednünk egy ponttal. Az előző bajnoki kiírásban az alapszakaszban egy alkalommal találkoztunk, akkori egygólos győzelmünk a felsőházi tagság megváltását jelentette. Ezt követően a play-offban két alkalommal mértük össze az erőnket. Pályaválasztóként magabiztosan legyőztük őket, és idegenbeli döntetlennel zártuk a szezont ellenük

Három győzelem és két döntetlen tehát az eddigi egymás elleni mérlegünk a másodosztályban, ezúttal a kupasorozatban kell javítani a mérlegen. Egy esetleges győzelemmel hatalmas lépést tehetünk a legjobb négy közé, azaz az elődöntőbe kerülésért.

Kollár Péter vezetőedző esélylatolgatása:

"Nagyon készülnek a lányok, mert a kupában is szeretnénk minél jobb eredményt elérni, de még a bajnokságról sem mondtunk le. Azt gondolom mindenki átérzi, mennyit fejlődött és mennyi energiát rakott ebbe bele és képesek vagyunk mindkét sorozatban győzedelmeskedni, ezt a legutóbbi mérkőzéseken bizonyítottak is. Nagyon fontosak számunkra a szurkolók, mert hihetetlen jó hangulatot szoktak teremteni. A klubért és a szurkolókert is küzdenek a lányok és mutatják meg tudásukat, mert képesek az extra futballra".

A csoport másik mérkőzésén
Április 17., szerda, 15.00 óra
Kolozsvári U Olimpia – Temesvári Politehnica

Az A-csoport állása
 

1. Kolozsvári U Olimpia  3 pont  3–1
2. FK Csíkszereda  3  2–0
3. Temesvári Pilitehnica  0  0–2
4. Banat Girls  0  1–3

 

A találkozó szerdán, 17.00 órakor kezdődik az FK Csíkszereda stadionjában. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcojuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza