Rokupa | Magabiztos győzelemmel kezdtek a lányok Temesváron

Nagyszerű játékkal, számos gólszerzési lehetőségükből kettőt kihasználtak és megnyerték a Románia Kupa csoportkörének első találkozóját szuperligás lányaink. A kétgólos különbség a házigazda Temesvár számára hízelgő.

Rokupa | Magabiztos győzelemmel kezdtek a lányok Temesváron

Nagyszerű játékkal, számos gólszerzési lehetőségükből kettőt kihasználtak és megnyerték a Románia Kupa csoportkörének első találkozóját szuperligás lányaink. A kétgólos különbség a házigazda Temesvár számára hízelgő.

Temesvárra szólította a Románia Kupa csoportkörének első találkozója felnőtt, női együttesünket. Kollár Péter lányai nem bíztak semmit a véletlenre, az első percektől nekiestek a lila-fehéreknek. A 3. percben Herczeg Andrea előtt adódott hatalmas gólszerzési esély, ám a jobb oldlai kapufa mentett. A 9. percben szintén nagy kedvvel játszó középpályásunk lőtt fölé. A vendéglátók a félpályán is nehézkesen jutottak át, amikor pedig mégis megtették ezt, támadásaik kivétel nélkül elhaltak a magabiztosan záró FK-védelmen. 

A 19. minutumban Magyarics veszélyeztetett, jobb oldalra tartó lövését Roșu ütötte ki. Ugyanebben a percben Nyéki indításából Balázs Eszter veszélyeztetett, ám a hazai hálóőr ismét a helyén volt. Egy egységgel később Nyéki ívelt kapura, miután Magyarics lövését blokkolták a hazaiak. Nyomasztó fölényünk folytatódott a félidő második felében is, a 24. percben Balázs Eszter elől mentett nagyot Roșu. A játékrészt Balázs Eszter bal oldalról eleresztett, a hosszú sarok mellett elszálló lövése zárta.

A második játékrész meghozta a gólokat

Hasonló forgatókönyv szerint alakult a második 45 perc is, mint az első. Sorra futottak az FK-s akciók, a Poli sokszor csak kereste a labdát. A 73. percben góllá érett fölényünk. Antal Anita játszott össze Magyariccsal, majd adott középre a bal oldalról, az alapvonal közeléből, visszatett labdája Magyarics Zoét találta meg, aki hét méterről a bal alsó sarokba lőtt (0–1). A 76. minutumban Herczeg Andrea lövése szállt alig mellé. A következő percben megdupláztuk előnyünket. Mitri szánta el magát lövésre a kaputól mintegy húsz méterre, a labda a felső kapufáról vágódott a gólvonal elé, érkezett Androniki és fejjel segítette be a hálóba a játékszert (0–2). Tíz perccel később Bartalis Barbara próbálkozását vágták ki a gólvonalról a hazaiak.

A találkozó után Kollár Péter vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Nagyon bizonyítani akartak a lányok, ezért voltunk görcsösek a kapu előtt, pedig rengeteg ziccerunk volt. Jól kombinaltunk és szép támadásokat vezettünk, ami még egy lépcsőfok az eddigi play-offos mérkőzéseinkhez képest. Most lett egy kis előnyünk a kupában, de nem dőlhetünk hátra, a Banat Girls elleni mérkőzést magabiztosan meg kell nyernünk. A hétvégén Kolozsvárra utazunk, ahol a dobogóért vívott harcban is kulcsfontosságú mérkőzés vár ránk. Ezért dolgozunk, hogy ilyen jó mérkőzéseket tudjunk játszani és sikeresek tudjunk lenni".

A folytatásban, vasárnap délután a Kolozsvári U Olimpia otthonában szerepelnek Antal Anitáék a bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában.

Románia Kupa, A-csoport, 1. forduló
Temesvári Politehnica – FK Csíkszereda 0–2 (0–0)

Temesvár, Ştiinţa sportközpont
Vezette: Jurca Tudor Florin (Arad), asszisztensek: Urs George Cătălin, Belenesi Stelian Alex (mindketten Nagyvárad)
Gólszerzők: Magyarics Zoé (73.), Androniki Michalopoulou (77.)
Sárga lap: Anda Juvan (18.), ill. Haraszti Fanni (32.)
Temesvár: Roșu Cosmina – Sondore Laura, Brațu Antonia, Ancăș Florentina, Mihăilesc Lorena, Kurja Nikoleta, Anda Jivan, Pera Shaira, Șepetan Andreea, Bucșa Aida Maria, Bistrian Claudia Vezetőedző: Albon Mirel
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Albu Erika (Mitri Rita, 46.), Haraszti Fanni, Bartalis Barbara, Szentes Szabina (Orbán Aranka, 46.) – Herczeg Andrea (Fülöp Boglárka, 75.), Szőke Eszter, Nyéki Anna (Antal Anita, 55.), Michalopoulou Androniki – Balázs Eszter (Balázs Csilla, 55.), Magyarics Zoé Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza