Női Liga 1 | Előkelő helyről kezdjük a rájátszást

Női Liga 1 | Előkelő helyről kezdjük a rájátszást

Újonc Liga 1-es női csapatunk a várakozásokat felülmúlva a negyedik helyen végzett a bajnokság alapszakaszában, miután az őszi utolsó fordulóban hazai pályán legyőzte a Banat Girls együttesét. A vasárnapi találkozó egyetlen gólját Balázs Eszter szerezte.

Egyszerű volt a képlet az utolsó alapszakasz-játéknap előtt női felnőtt csapatunk számára: győzelem esetén a negyedik helyről várhattuk a tavaszi folytatást. Ehhez természetesen a vendég Banat Girls csapatának is volt néhány szava. Egységes, masszív gárda benyomását keltették a bánságiak, először ők veszélyeztettek a meccs folyamán. A 8. percben Radu Elena vette célba Salamon Szidónia kapuját, ám kapuvédőnk biztosan védett. Egy perc elteltével Balázs Eszter próbálkozását jegyezhettük fel és az első negyed óra végén Nyéki Anna is eleresztett egy lövést. Ám igazán nagy helyzetek nem alakultak ki egyik oldalon sem, csendesen, számos hibával tarkítva csordogált a mérkőzés.

Két kapufa

A szünethez közeledve fokozni próbálta a nyomást Albu László alakulata. Erre bizonyságképpen Bartalis Barbara fejelt egy labdát a felső lécre, majd ugyanő próbálkozott jól szabadrúgásból. A legnagyobb lehetőség a 45. percben maradt ki. Balázs Esztert állították meg büntetőt érően a vendégvédők, a 11-eshez Antal Anita állt oda, és nagy erővel a felső kapufát találta telibe. Így maradt a gól nélküli döntetlen az első 45 perc után.

A második játékrészt Balázs Eszter szabadrúgása vezette fel, a kapusról kipattanó labdára sajnos nem érkezett senki a kapu elé. Egyértelműen átvettük az irányítást, ami helyzetekben is megmutatkozott. Az 58. percben Bartalis Barbara is bemutatta lövőerejét, ám szabadrúgása kevéssel elkerülte a bal felső sarkot. Egy óra játék elteltével Balázs Eszter játszotta le magát az alapvonalig, ám középre adását kiütötte a vendégkapus.

Negyed órával a vége előtt sikerült megszereznünk a vezetést. Balázs Eszter indult meg a jobb oldalon a kapu felé a Bartalistól kapott labdával és mintegy 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1–0). A hátramaradó időben hiába próbálkozott az egyenlítéssel a Banat Girls, hiányzott az elképzelés a játékukból, az FK-s lányok pedig jól oldották meg a védekezést és összességében megérdemelten tartották itthon a három bajnoki pontot. Első osztályban újonc lányaink győzelmükkel az alapszakasz negyedik helyén végeztek és készülhetnek a tavaszi rájátszásra.

Női Liga 1, alapszakasz 11. forduló
FK Csíkszereda – Banat Girls 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium, műfű
Vezette: Mavriche Sergiu, asszisztensek: Apostu Alexandra Theodora, Duță George Bogdan (mindhárman Bákó)
Gólszerző: Balázs Eszter (74.)
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke, Bartalis Barbara, Albu Erika, Antal Anita, Nyéki Anna, Horvát Luca (Mezőssy Melánia, 56.), Szőke Eszter, Részeg Beáta (Kristó Laura, 56.), Balázs Eszter Vezetőedző: Albu László
Banat Girls: Abalasei Mirela – Andrea Carpen, Lazar Nicoleta, Chise Carla, Cătărau Mihaela, Desmerean Laura, Radu Elena, Burdan Denisa, Rovila Elena, Cortina Alvarez Maria, Hornea Alexandra Vezetőedző: Ivasuc Liviu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza