eFKások | Fülöp Boglárka: Nagyon hálás vagyok, hogy Csíkszeredába kerülhettem

eFKások | Fülöp Boglárka: Nagyon hálás vagyok, hogy Csíkszeredába kerülhettem

Az U15-ös lánycsapatunk mellett az első osztályú, felnőtt női együttesben is egyre nagyobb szerepet kap Fülöp Boglárka. Az elmúlt nyáron Sepsiszentgyörgyről érkezett középpályás (a felnőtteknél inkább jobb szélső támadóként szerepel) elhivatottan építi labdarúgó-karrierjét, miközben a tanulásról sem feledkezik el.

Fülöp Boglárka 2022 nyarán érkezett az FK Csíkszeredához, a Sepsi OSK piros-fehér felszerelését cserélte piros-feketére. Az azóta eltelt időszakban nem csak U15-ös, elitligás lánycsapatunkban vált meghatározó játékossá, hanem a felnőttek között is helyet követelt magának és a korosztályos válogatottba is rendszeresen meghívót kap. Bogi a Nagy Imre Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia bentlakó diákja.

Kitűnt a társak közül

Beszélgetésünk során Boglárka felidézte, hogy Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi OSK kötelékében kezdte el a labdarúgást a 2010-es születésű fiúkkal együtt. Az alapokat jóval korábban, a játszótéren sajátította el, ahol testvérével sokat fociztak és együtt szerették meg a futballt. Bár a családban nem volt olyan korábban, aki magasabb szinten focizott volna, szülei teljes mértékben támogatták futballista ambícióit, hiszen látták, mennyire szereti ezt a sportot. Az edzéseken pedig hamar kitűnt társai közül, így rendszeresen játéklehetőséghez jutott a fiúk között, meccsekre, tornákra is eljártak. És hogyan került ide, az FK Csíkszeredához?

„Az úgy történt, hogy volt egy edzőtáborunk az OSK-nál, a lányoknál, és akkor rájöttünk, hogy ott nem tudok tovább fejlődni. Elkezdtünk érdeklődni, és kaptunk itt egy lehetőséget, amivel éltünk” – idézte fel a játékos. A lehetőséget pedig rendszeresen mutatott jó teljesítménnyel, megalkuvást nem tűrő lelkes játékával hálálja meg Bogi, aki a Bukaresti Rapid elleni Román Kupa negyeddöntő alkalmával élete első felnőtt találatát is megszerezte. Persze, nem könnyű helyt állni távol az otthontól, iskolai vizsgák előtt állva.

Hálás a lehetőségért

„Nagyon hálás vagyok, hogy idekerültem, és örülök is. Nehéz kicsit, persze, mert most nyolcadikos vagyok és a vizsgákra, a tanulásra is kell koncentrálni, azt sem szabad elhanyagolni. Próbálom ezt a kettőt párhuzamosan csinálni, hogy jó legyen. Néha nehéz az edzés az első ligában, meg fárasztó, de mindig próbálom magamból a maximumot kihozni” – szögezte le Boglárka. Azt is elárulta, hogy a kollégiumban sokat segít a jó társaság.

„Az elején kicsit fura volt, de most már kezdtem megszokni. Szerencsére nagyon jó szobatársakat kaptam. Az egyik legjobbakat, sokat nevetünk, sokat segítenek, mert egy évvel nagyobbak és mindig mellettem állnak” – említette.

Mint Bogi elmondta, legnagyobb szurkolói a családtagjai, akik rendszeresen eljárnak a mérkőzéseire, biztatják. Hogy hová szeretne eljutni a labdarúgásban? Ezzel kapcsolatosan úgy fogalmazott: komoly tervei vannak. Szeretne sikeres sportoló lenni és egy igazán kiemelkedő csapatban játszani. Ebben pedig segíthetnek erősségei, amelyek saját véleménye szerint a gyorsasága, technikás játéka és az ambiciózus hozzáállása. A rúgótechnikáját azonban szeretné fejleszteni és szerényen hozzátette: mindig, mindenben lehet fejlődni.

Befogadták a nagyok is

Bogi az U15-ös csapat mellett a felnőttek edzéseit is rendszeresen látogatja. Mint elmondta, bár eleinte tartózkodóan fogadták a csapattársak, de miután jobban megismerkedtek és ő is nyitott a lányok felé, befogadták, elfogadták. Különleges élmény volt számára, amikor megszerezte az első gólját a felnőttek között a Bukaresti Rapid elleni Románia Kupa-meccsen és fogadhatta a gratulációkat.

A felnőtt csapat jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, és versenyben van a kupaküzdelmekben is. Boglárka szerint nagy eredmény lenne a döntő elérése (ebben a Kolozsvári U Olimpia együttese igyekszik majd megakadályozni a mieinket a június 4-én esedékes elődöntőben).

Míg a felnőtt keretben Boglárka a „kicsi”, addig az U15-ös csapatban ő az egyik kulcsjátékos.
„Az a csapat is nagyon jó, ott is nagyon jól befogadtak a lányok, nagy célunk volt már a szezon elején, hogy az országos legjobb négyben benne legyünk és most ne csak a negyedikek legyünk, hanem egy kupát hozzunk haza. Ebben ott nekem is nagyobb a felelősségem, mint a felnőtteknél, de próbálok helytállni” – osztotta meg.

A futball mellett Boginak a továbbtanulással is foglalkoznia kell, hiszen hamarosan végez az általános iskolával, ősztől pedig valamelyik középiskolában folytatja. Mint elárulta, szeretne a Márton Áron Gimnáziumban továbbtanulni. Ugyanakkor létezik „B opció”: leteszi a sportvizsgát is, ami ahhoz szükséges, hogy a Kájoni János Szakközépiskolában induló sportosztályba kerülhessen.

További sok sikert kívánunk, Boglárka, a pályán és azon kívül is!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza