NagyváradNagyváradi AC

 

          A Nagyváradi AC (NAC) utánpótlásneveléssel foglalkozó labdarúgó csapatot 2018-ban alakították meg nagyváradi szülők, akiknek a gyermekei együtt fociztak. A kezdetekben alig volt 10-15 (hét-nyolc évesek) gyerek, ma már több mint száz nagyváradi és környékbeli gyerek rúgja a labdát csapatunkban. Jelenleg öt korosztályban (U6, U8, U10, U13, U15) alakítottunk csapatot, akikkel három edző (Opre Csaba, Váradi Attila Gyula, Király Dávid) foglalkozik. Váradi Attila Gyula kapusedzőként is tevékenykedik.

          Bihar megyében a labdarúgó szövetség az ifjúságnak három korosztályban (U10, U13, U15) szervez labdarúgó bajnokságot, a NAC mindhárom korosztályban jelen van. E mellett a nyugati régióban az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjai is megszervezik a maguk külön bajnokságát.

          A megyei labdarúgó bajnokságban szereplő gyermekek sok mérkőzést játszanak, emellett sok barátságos és felkészülési mérkőzést is. A határ közelsége miatt sokat járunk Magyarországra a fiatalokkal barátságos mérkőzésekre, de nézőként a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseire, vagy éppen élvonalbeli mérkőzésekre is.

          Eddig 17 gyerek töltötte be csapatunkban a 15 évet, így ők már kinőték a Nagyváradi AC-t, de nagy örömünkre nyolc gyerek tovább focizik különböző csapatokban, köztük az FK Csíkszeredában is.

A klub elnöke Habinyák István, ügyvezető elnöke Nagy József Barna, ügyvezetője Seres András. Egyesületünk 2018 nyarán lett a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontja.

Csapatunk névválasztása nem volt véletlen, hiszen a Nagyvárad városának elévülhetetlen dicsőséget szerző egykor NAC nevét, szellemiségét, színeit (zöld-fehér) visszük tovább. Az 1910-ben alapított, majd 1963-ban megszűnt klub 1944-ben első nem budapesti csapatként nyerte meg a magyar labdarúgó bajnokságot, majd immár más néven 1949-ben a román bajnokságot is megnyerte.

Saját pálya híján a Nagyvárad melletti Hegyközpályiban bérlünk pályát. Terveink között szerepel egy saját pálya létrehozása, egy lánycsapat alapítása és további korosztályos csapatok alakítása is.

A Nagyváradi AC elérhetőségei: 
facebook/NAC-Labdarúgó-Egyesület
Telefon: 004-0762248662
E-mail: nagyjbarna@gmail.com