NagyváradA NAC Labdarúgó Egyesületet 2018 elején alapították meg lelkes szülők Nagyváradon. A névválasztás nem volt véletlen, hiszen a Nagyváradnak elévülhetetlen dicsőséget szerző egykor NAC nevét, szellemiségét, színeit (zöld-fehér) visszük tovább. Az 1910-ben alapított, majd 1963-ban megszűnt klub 1944-ben első nem budapesti csapatként nyerte meg a magyar labdarúgó bajnokságot, majd immár más néven 1948-ban a román bajnokságot is.

Jelenleg (2020 novemberében) közel nyolcvan gyerek jár hozzánk a heti három edzésre. A gyermekekkel három edző foglalkozik: Opre Csaba vezetőedző az U14, U12 és U8-as korosztály edzője, Váradi Attila Gyula kapusedzőnk az U10-es korosztállyal is foglalkozik, míg Király Dávid egy U8-as csapat edzője. A klub elnöke Habinyák István, ügyvezető elnöke Nagy József Barna, ügyvezetője Bohács Tibor.

2018 nyarán csatlakoztunk a Csíkszeredai Futball Klub székelyföldi akadémiájához. Jelenleg közel hatvan leigazolt játékosunk van, akik a Bihar megyei labdarúgó korosztályos bajnokságokban játszanak. A megyében három korosztálynak szerveznek bajnokságot, mi mindháromban ott vagyunk.

Saját pálya híján a Nagyvárad melletti Hegyközpályiban bérlünk pályát. Terveink között szerepel egy nagyváradi saját pálya létrehozása, egy lánycsapat alapítása és további csapatok alapítása is.