Tevékenység

Sportszervezetünk tevékenysége:

 

Felnőtt csapatunk célja a lehető legmagasabb szintű szereplés mellett, a saját nevelésű játékosok szerepeltetése. Az FK Csíkszereda 2019 őszétől a második vonalban szerepel. Az akadémistáink felnőttek közé történő gördülékenyebb beilleszkedése érdekében, klubunk, az U19-es országos bajnoki címünket megvédő 1993. január elseje után született generációra támaszkodva, 2022 őszétől harmadik ligás farmcsapatot indított.

Korosztályos csapatainkat a Székelyföldről érkező tehetségek mellett, erdélyi fiatalok alkotják. Akadémiánk mindenki számára nyitott, de a magyar edzésnyelv sajátos nevelési és formálási filozófiánk alappilére. Tehetségeink évek óta a Romániai legjobb utánpótlásközpontjait felvonultató Elitligában pallérozódnak. Szakmai munkánkat 2013-ban a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával megkötött együttműködés teszi teljessé.

Női és lányfoci. Az esélyegyenlőség jegyében, 2018-ban az FK Csíkszereda tevékenysége a női és lányfoci területére is kibővült. A hölgycsapatunk, a harmadik vonalból indulva, 2022 tavaszán az élvonalba lépett, ugyanakkor az U15-ös lányok az országos bajnokság négyes döntőjébe jutottak.

Alközpontjaink Csíkszeredától Nagyváradig, Kézdivásárhelytől Krasznáig vagy éppen Székelyudvarhelytől Marosvásárhelyig, bajnokságokon, hazai és nemzetközi tornákon versenyeztetik gyerekcsapataikat, majd a legtehetségesebb futballistapalánták a Székelyföld Labdarugó Akadémia csíkszeredai központjába kerülve, pályafutásukat a legmagasabb szinten folytatják.

A kiemelt sportszakmai képzés mellett, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia futballistái a Márton Áron Tehetséggondozó Központ keretén belül családias környezetben részesülnek oktatás-nevelésben. A 3-5 ágyas, saját fürdőszobával és tanulósarokkal rendelkező szobákkal, tanulószobákkal, könyvtárral, kápolnával és étkezdével rendelkező kollégium, az állandó szakképzett nevelőszolgálat mellett, lelki gondozást és szaktanárok által vezetett kiscsoportos tanulmányi foglalkozásokat is biztosít. Fontos adalék, hogy a 2022-ben érettségi vizsgára álló sportolóink közül mindenki sikerrel vette az akadályt. Számunkra ugyanis a sportsikerek mellett, akadémistáink tanulmányi előmenetele is fontos.

Honlapunk az FK Csíkszereda, illetve az általa életre hívott és működtetett Székelyföldi Labdarúgó Akadémia életébe és tevékenységébe kíván betekintést nyújtani. A felnőtt férfi és női csapataink vitézkedésének krónikáján túl, fő célunk a korosztályos csapataink eredményeinek gyors, pontos és lehetőség szerint átfogó bemutatása fotók, leírások, valamint mozgóképanyag formájában. Olvasóinknak kellemes böngészést kívánunk. 

Köszönjük, hogy együtt focizunk!

Letölthető Együttműködési megállapodás.

A klub vezetősége
Szondy Zoltán, elnök

Az Igazgató Tanács tagjai
Bíró Albin – alelnök
Orbán Zsolt
Berkeczi Attila
Negoiţă Tibor
Csibi Attila Zoltán