Székelyudvarhely                                                                                                     

A Székelyudvarhely Fotbal Club 2006. december 12--én jött létre néhány lelkes edző és támogató kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy Székelyudvarhelyen megpróbáljuk biztosítani a nagypályás fociélet folytonosságát.

Elsődleges célunk a gyerekek és az ífjúsági korú labdarúgók nevelése.

Jelenleg kb. 250 gyereket foglalkoztatunk 12 korosztályban, akikkel 11 edző tevékenykedik, emellett felnőtt csapatunk is van, amely az országos III. Ligában szerepel.

FKCS

 Nagyobb korosztályaink az országos bajnokságban szerepelnek, kisebb korosztályos csapataink pedig a megyei bajnokságban, valamint különböző nemzeti és nemzetközi tornákon vesznek részt.

Csapataink rendszeresen a megyei bajnokság élén végeznek és jó eredményeket érnek el az országos bajnokságokon, ez idáig négy alkalommal jutottak be az országos döntőbe. Ennek köszönhetően néhány tehetséges játékosunkra felfigyeltek a hazai és külföldi felsőbb osztályokban szereplő csapatok is.

Legügyesebb játékosainkat a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia csapataiba irányítjuk, de jó teljesítményüknek köszönhetően néhányukra felfigyeltek a hazai és külföldi felsőbb osztályban szereplő csapatok is. Többen közülük bemutatkoztak a magyar vagy román ifjúsági válogatottakban is (Savin Cătălin, Magyari Szilárd, Kovács Dániel, Dusinszki Szabolcs, Botorok János).

A klub képviselői

Berkeczi Attila - elnök

Botorok János - szakmai vezető (tel.: 0757041095, e-mail: botorokjanos@gmail.com