MarosvásárhelyA 2019-ben megalakult Marosvásárhelyi SE 1898 labdarúgó klub elsődleges célja kiemelt partnere lenni a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának. A Maros megyei gyerekeknek olyan lehetőségeket szeretnének biztosítani, mint a csíkszeredai, vagy sepsiszentgyörgyi fiataloknak: egy jól meghatározott, ésszel felépített akadémiai rendszerben emberré és labdarúgóvá válni a szülőföldön. Ehhez nyújt majd hatalmas segítséget a tervben lévő, négy pályából - ebből egy 2500-as lelátóval rendelkező, úgynevezett center pályából - álló edzőközpont.

Már elkészült két műfüves pálya, amelyeken „futószalagon” zajlanak az edzések. A centerpálya építése pedig hamarosan elkezdődik. Fiataljaik a legjobb itthoni bajnokságokban pallérozódnak, ezen kívül minden korosztály részt vesz a Székelyföld Labdarúgó Bajnokságban.

Több mint 250 gyerek játszik a különböző korosztályos csapatban, 12 korosztályban működik csapatuk. Közülük kettő az országos bajnokságban szerepel, 10 pedig a megyei bajnokságban. U19-es csapatuk a 2022-23-as idényben remekül szerepelt, az országos bajnokság elődöntőjéig jutott. Ifjúsági csapataik egyre jobban szerepelnek a különböző pontvadászatokban, korosztályos együtteseik megállták a helyüket a Székelyföld Labdarúgó Bajnokságban.

Felnőtt csapatuk lentről kezdte meg az építkezést, 2022-ben megnyerték a Maros megyei IV. ligát és az osztályozót is, így a 2022-23-as idényt már a III. ligában kezdték. Újonc csapatként a cél nem is lehetett más, mint megvetni a lábukat a harmadik osztályban, ami olyannyira sikerült, hogy vagy az alsóház elején zárták az idényt. Ebben az idényben merészebb célokat fogalmaztak meg, mindenképpen fennebb szeretnének jutni.

Női 1. Ligás csapatuk több remek mérkőzéssel, 2023-ban az alsóházban fejezte be a bajnokságot, az új idényben – egy kisebb létszámú, de sokkal erősebb bajnokságban – viszont céljuk, hogy megvessék a lábukat a legjobbak között.

„A vágyunk, minden szinten erősödni, ennek eléréséért pedig keményen dolgozunk! Közösen kimagasló eredményeket érhetünk el!” – vallják.

Elérhetőség: +40 721 880 659

mvhse1898@gmail.com