NyárádszeredaA Nyárádszeredai Sportklubot a város önkormányzata, a Titán Egyesület és a Városi Sport Klub Egyesület alapította 2009-ben. Utánpótlás-képzéssel 2017-től foglalkoznak, ettől az évtől kezdődően a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként tevékenykednek. Jelen pillanatban 85 gyerekkel foglalkoznak öt korosztályban (U17, U15, U13, U11, U9), valamint van egy hobbicsoport is. Az edzéseket C-licensszel rendelkező, magyar anyanyelvű edzők tartják, hét személy, akiket a klub vezetői a környék településeiről toboroztak. A szakmai munkát Csuhai József az akadémia által kirendelt személy felügyeli és segíti.

A gyerekeket 19 magyar településről, saját kisbusszal szállítják az edzésekre. A csapatok a megyei korosztályos bajnokságban szerepelnek, a kisebb korosztályok rendszeresen részt vesznek a megyei és országos tornákon.

Alközpontként még nem adtak játékost az akadémiára, de nyárádszeredai kötődésű focisták már voltak az FK Csíkszereda csapataiban, mint például Dávid Norbert, Borbély Roland és Bakó Dávid. Megemlítendő még két játékos, akik soha nem voltak az akadémia kereteiben, de magas szinten képviselik Nyárádszeredát a futball világában. Innen indult a focis pályafutása Sepsi OSK játékosának, Fülöp Istvánnak és a nyárádszeredai születésű Kocsis Bence Máténak, aki 2012 óta erősíti a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatait. Kapcsolattartó személy: Kocsis Csaba – 0770 953 641