NyárádszeredaSport Klub Nyárádszereda

A Nyárádszeredai Sport Klub-ot a város önkormányzata, a Titán Egyesület és a Városi Sport Klub Egyesület alapította 2009-ben. Utánpótlás-képzéssel 2017-től foglalkoznak, ettől az évtől kezdődően a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként tevékenykednek. Jelen pillanatban 85-90 gyerekkel foglalkoznak hét korosztályban (U17, U13, U10, U9, U8, U7 és U6), valamint van egy felnőtt csapatunk is. Az edzéseket C-licensszel rendelkező, magyar anyanyelvű edzők tartják, hat személy, akiket a klub vezetői a környék településeiről toboroztak. A szakmai munkát Krecska János, az akadémia által kirendelt szakember felügyeli és segíti.

A gyerekeket 19 magyar településről, saját kisbusszal szállítják az edzésekre. A csapatok a megyei korosztályos bajnokságban, valamint a Székely Labdarúgó Bajnokságban (SZLB) szerepelnek, de ezen kívül versenyeztetve vannak több megyei, országos és külföldi tornákon is.

Klubunk jelenleg 3 pályával rendelkezik, egy természetes fű borítású 100mx60m-es, egy 40mx20m –es műfüves pályával, valamint  2019 március 15-től a Székelyföld Labdarugó Akadémia és a Magyar kormány által is támogatott egy 100mx60m – es  műfüves pályával.

FKCS

Alközpontként még nem adtunk játékost az akadémiára, de nyárádszeredai kötődésű focisták már voltak az FK Csíkszereda csapataiban, mint például Dávid Norbert, Borbély Roland és Bakó Dávid. Megemlítendő még két játékos, akik bár nem voltak az akadémia kereteiben, de magas szinten képviselik Nyárádszeredát a futball világában. Innen indult a focis pályafutása Fülöp Istvánnak, aki megfordult az FC Botosani és a Sepsi OSK csapatiban is, és a magyar korosztályos válogatottban is játszó, Kocsis Bence Máté.

Képviselő neve: Somodi Ferencz-Szilárd – 0786-493-095, somodiszili@yahoo.com

Edzők: Török Csaba, Domó Lóránt, Istvánfi Botond, Orbán István, Aszalós Lóránt Árpád, Dávid Norbert

Pálya címe: Nyárádszereda, Récsei István utca 19 szám.

Kiemelkedő eredmények:

2022-2023-as SZLB
U12- I.hely
U10 – II.hely
U8 – I.hely