Hírek / #Efkások




Kitekintő | Sikeres szezont zárt az FK Kraszna

Nagyszabású gálával zárta a 2023/2024-es szezont Szilágy megyei akadémiai alközpontunk, az FK Kraszna. A fekete-zöldek utánpótláscsapatai a megyei bajnokságban és a Székelyföld Labdarúgó Bajnokságban is remekeltek, az A1-es ifjúsági csapat (U19) négy megye bajnokát búcsúztatva országos döntőig jutott.

Tovább

Válogatott | Orbán Anna részt vehetett az U13-asok összetartásán

​​​​​​​Első alkalommal szervezett edzőtábort a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) az U13-as (2011-es születésű) leány korosztálynak. A bufteai összetartáson részt vehetett az FK U15-ös női csapatának reménysége, Orbán Anna is.

Tovább

PP120│A mesterdalnok és a csúcsatléta

Ki labdát rúgni, vívni, lőni, S birkózni is tud mesterül, Az atléták atlétájának Foot-ballt csinálni sikerül…

Tovább

Események | Vereséggel búcsúztak a székely lányok a CONIFA világbajnokságtól

Vereséget szenvedett negyedik, utolsó mérkőzésén a Független Labdarúgó Egyesületek szervezetének (CONIFA) Norvégiában zajló világbajnokságán a székelyföldi női válogatott. Az már korábban eldőlt, hogy a lányok nem játszhatnak az aranyéremért.

Tovább

Női U17 | Itt a bajnok!

Fantasztikus eredményt ért el U17-es női csapatunk! Berkeczi Emőke tanítványai bemutatkozó idényükben, a döntőben a címvédő Temesvári Politehnicát legyőzve országos bajnokok lettek! A gyulafehérvári fináléban Szőke Eszter és Fülöp Boglárka nagyszerű szabadrúgás-góljaival kerekedtünk felül.

Tovább

Események | Kikapott a második VB-meccsen a székely női válogatott

Az FK Csíkszereda játékosai, Györgyicze Réka, Péter Alexandra és Péter Kinga, valamint a tavaly visszavonult Kristó Laura kezdőként léptek pályára.

Tovább

Események | FK-s lányok a székely válogatottban

Az észak-norvégiai Bodø városában szervezik meg a Független Labdarúgó Szövetségek szervezetének (CONIFA) második világbajnokságát június 3-8-a között. A székelyföldi válogatottban az FK Csíkszereda öt játékosa is helyet kapott.

Tovább

Kitekintő | Kovács Márk feljutást ünnepelhetett az ETO FC Győrrel

Korábbi játékosunkkal, Kovács Márkkal a soraiban kilenc év után tért vissza a magyar élvonalba az ETO FC Győr csapata. A nagyváradi születésű védő a Dunaszerdahelyi DAC játékosaként kölcsönben szerepelt a kisalföldi zöld-fehéreknél.

Tovább

Események | Címvédőként utazik U12-es csapatunk a II. Zakariás Kupára

Második alkalommal szervezi meg a Budafoki MTE és a Budafok LC Tehetségközpont a Zakariás Józsefről elnevezett utánpótlás labdarúgó-tornát. Az FK Csíkszereda U12-es együttese címvédőként utazik a hétvégi megmérettetésre.

Tovább

Események | Elbúcsúztattuk a végzős akadémistákat

Szerdán délután házi ballagási ünnepség keretében búcsúztattuk el a Székelyföldi Labdarúgó Akadémián tizenkét, középiskolai tanulmánya végéhez érkezett labdarúgónkat. Sok sikert kívánunk, srácok, az életben és futballista karrieretekben egyaránt!

Tovább

eFKások | Bemutatjuk Klink Zoltánt, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia új sporttudományi és módszertani vezetőjét

Néhány hete új szakemberrel bővült az FK Csíkszereda, Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai stábja. Klink Zoltán sporttudományi és módszertani vezetőként elsősorban a fiatal labdarúgók fizikai állóképességének javításáért felel a jövőben.

Tovább

PP 120│Amikor a kupa hazatért

Palackposta rovatunkban az elmúlt 120 év egy-egy emlékezetes villanására tekintünk vissza. Ezúttal, azt napot idézzük meg, amikor a kupa hazatért.

Tovább

Interjú | Androniki Michalopoulou: "A futball nyelve egységes”

A téli felkészülés ideje alatt csatlakozott szuperligás női együttesünk keretéhez a hazája válogatottjában is számításba vett görög Androniki Michalopoulou. A Besztercei Gloria elleni mérkőzés előtt beszélgettünk a jobb oldali védőként és támadóként is bevethető Nikivel.

Tovább

Interjú | Francisco Anderson: "Boldog vagyok, hogy itt lehetek"

Mint arról beszámoltunk, a téli felkészülés ideje alatt csatlakozott liga 2-es csapatunkhoz a brazil Francisco Anderson de Jesus dos Santos. A játékos az FC Argeș elleni találkozón mutatkozott be Ilyés Róbert együttesében. Franciscóval a mérkőzés előtt ültünk le beszélgetni.

Tovább

PP 120│Először a C osztályban

Palackposta rovatunkban az elmúlt 120 év egy-egy emlékezetes villanására tekintünk vissza. Indulásként a C osztályba jutás történetét idézzük fel.

Tovább

Kitekintő | Corbu Marius újra eredményes volt

Többek között Corbu Marius szezonbeli második találatával mért kiütéses vereséget a Puskás Akadémia FC az MTK Budapest gárdájára a magyar első osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában.

Tovább

eFKások | Böröcz Bettina: „Innen csak előre van”

Böröcz Bettina az elmúlt nyáron érkezett felnőtt női csapatunkhoz a Diósgyőri VTK együttesétől.

Tovább

Események | Véget ért az SZLB alapszakasza az U11-es lányoknál

A keleti és a nyugati csoportban is befejeződtek a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság alapszakasz-küzdelmei az U11-es leányoknál.

Tovább

Válogatott | Brugger Dániel a magyar perspektív válogatottban

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia tehetséges játékosa, Brugger Dániel is részt vesz a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett U16-os "perspektív" válogatott összetartáson.

Tovább

Interjú | "Mindenkinek kell egy ilyen pozitív visszajelzés"

Az év utánpótlás csapata elismerésben részesült egyesületünk U15-ös lánycsapata a Csíkszereda Városháza Az év sportolója gáláján. A díj kapcsán Nagy Emese kérdezte Portik Helga vezetőedzőt.

Tovább

Heti program | 2024. 01.29 - 02.04

Minden héten közzétesszük a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda csapatainak naptárát. A heti program segítségével napról napra figyelemmel követhetik a kicsik és nagyok edzéseit és egyéb tevékenységeit.

Tovább

Események | Az U7-esek behúzták a Csíkszereda Kupát

Két korosztályban értek véget a küzdelmek szombaton, a X. Csíkszereda Kupán. Az U9-es csapatunk a középmezőnyben végzett, míg az U7-esek izgalmas küzdelemben, büntetőrúgásokat követően megnyerték a tornát.

Tovább

Női Liga 1 | A bajnokság első 13 fordulója számokban

Összegyűjtötte a legfontosabb statisztikai érdekességeket a női Szuperliga hivatalos közösségi oldala a bajnokság első 13 fordulójából. Lányaink több mutatóban is az élen állnak, Antal Anitáék szerezték a legtöbb gólt a mezőnyben és aratták a legnagyobb különbségű győzelmet.

Tovább

Események | Jön a tizedik Csíkszereda Kupa

Kerek évfordulóhoz érkezett a klubunk által szervezett utánpótlástorna, hétvégén a tizedik Csíkszereda Kupa keretében csapnak össze a házigazda FK és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjainak gyerekcsapatai. Ebben az évben három korosztály 26 együttese küzd majd a helyezésekért.

Tovább