SzászrégenA szászrégeni alközpont 2015 óta a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontja. Több egyesületből tevődik össze.

A Sporting Szászrégen, amely a szászrégeni és a Szászrégen környéki  falvakból  származó magyar gyerekekkel foglalkozik. Olyan települések tartoznak ide, mint Felfalu, Beresztelke, Marosvécs .  Négy kis korosztályunk van, heti 2-3 edzéssel, hétvégén pedig a gyerekek bajnokságban vesznek reszt.

A szászrégeni sportiskola, amelyhez már több szászrégeni klub járul hozzá, együttműködési szerződéssel: CSM Szászrégeni Lendület, Best Kids Szászrégen, Sporting  Szászrégen  és  Atletic Kids Görgényszentimre. Ezekből a klubokból tizenkét éves korban átigazolnak a focisták a sportiskolához, ahol jó körülményeket biztosítanak számukra és ütőképes csapatot alakítanak ki, színvonalas bajnokságban játszatják a fiatalokat. Az U13, U15 es U17 korosztályok nemzeti bajnokságban vesznek részt.

FKCS

Céljuk: a gyerekeknek megtanítani a foci ABC-jét, tehetséges játékosokat nevelni és magasabb szintre emelni őket, akadémiákra juttatni, megadva a lehetőséget, hogy majd futballistákká váljanak. „A legfontosabb, hogy egészséges, fiatal nemzedéket neveljünk” - vallják. Két kiemelkedő sportolóval büszkélkedhetnek: Suciu Tonival es Vita Dániellel, akik bemutatkoztak a román válogatottban, illetve a Székelyföld Labdarúgó Akadémián és az FK Csíkszereda felnőtt csapatában is.

Áprilistól új műfüves pályával rendelkezi az alközpont, amely az önkormányzat és a Román Labdarúgó Szövetség közös együttműködésével készült.

FKCS

Szászrégenben több nagyobb szintű turnét szerveznek évente kétszer. Tavasszal a Municípium Kupa, nyáron pedig a Sporting Kupa zajlik. A szászrégeni utánpótlás-csapatok sok hazaii és nemzetközi megmérettetésen vesznek részt.

A másik egyesületük a Sporting Gernyeszeg, ahol három gyerekcsapat és egy felnőtt csapat működik. Felnőtt csapatuk a negyedosztályú (megyei) klasszikus bajnokságban vesz részt, a községből való magyar fiatal játékosokból tevődik össze.

Bővebb információkért Budai Barna Lórándot lehet hívni, telefonszám: 0744454440