SepsiszentgyörgyA Sepsi OSK Akadémia a 2011-ben alakult,  a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK utánpótlás nevelésével foglalkozik. Az akadémiánk elsősorban az élsportra fókuszál, elitképzést valósít meg, de fontos feladatnak tekintjük az egészséges életmód népszerűsítését is a fiatal generáció körében, akik a jövőben a közösség hasznos tagjaivá tudnak válni.

A Sepsi OSK Akadémia fejlődése folyamatos, és a felnőtt csapat sikeres szereplése is jó hatással van a bázis növekedésére, illetve a székelyföldi utánpótlás fejlődésére: ha 2017 őszén 110 fiatal játékosunk volt, egy év alatt kétszeresére nőtt számuk, jelen pillanatban pedig több mint 500 gyerek futballozik az akadémiánk keretein belül.

A labdarúgók képzése 6 éves kortól 19 éves korig zajlik. Az Akadémia képzési rendszerében jelenleg 12 korosztályos fiúcsapat és 3 lánycsapa működik, illetve folyamatosan bővül a női szakosztályunk is, megfelelő körülményeket biztosítva a focizni vágyó lányok számára, hogy fejlődjenek és versenyezhessenek.

Jelenleg 31 edző irányításával, szervezett keretek között biztosítjuk a Sepsi OSK-nál az edzés és a versenyzés lehetőségét. Az elmúlt egy év során 49 gyereket igazoltunk le más egyesületektől, kölcsön adtunk 15 fiatal sportolót, 72-en jelentkeztek akadémiánknál.

Jelen pillanatban összesen 510 játékos vesz részt a Sepsi OSK tevékenységein: 448 fiú és 62 lány.

Szoros kapcsolat van a felnőtt csapataink és az utánpótlás-nevelő központunk között, a képzési célokról egyeztetünk és alkalmazzuk. Ezen együttműködés részét képezi az is, hogy a Sepsi OSK Akadémia hat fiatal játékosa az első csapattal készül. Külön projekt szól a hálóőrökről, a felnőtt csapat kapusedzője ellátja az akadémia elitkapusainak képzését is.

VERSENYEZTETÉS A 2023/24-ES BAJNOKI ÉVADBAN:

– Kovászna megyei bajnokság (10 csapat, 7 korosztályban);
– Junior országos bajnokság (7 csapat);
– Román harmadosztályú bajnokság;
– Női harmadosztályú bajnokság;
– Székelyföld Labdarúgó bajnokság (9 csapat).

Kapcsolattartó személy: Veress Lóránt 0722-422-507