Együtt fociztunk az iskolásokkal

Együtt fociztunk az iskolásokkal

Felnőtt csapatunk játékosaival, valamint U19-es akadémistáinkkal ismerkedhettek a József Attila általános iskola diákjai a ma elrajtolt "Együtt focizunk" kampány keretében.

A kampány ötletgazdái Vizi Balázs és Ráduly Róbert Kálmán szerint, a cél elsősorban a labdarúgás és az FK Csíkszereda népszerűsítése az iskolások körében, valamint a fiatalok toborzása a klub edzéseire. Ma 13 órakor a Tudor negyedi József Attila általános iskola sportpályáján egy kis ráhangolódás után a harmadik osztályosok kezdték el a grundfocit.

Egyszerre két meccs is zajlott, egyik oldalon a III. C osztályt irányító Csiszer Balázs és a III. D osztályt vezető Szondi Botond csapatai játszottak, másik oldalon a Gyenge Szilárd és Csürös Attila által felkarolt negyedikesek mérték össze tudásukat. A parázs meccseket közös fotózással zártuk, majd a felnőtt női csapatunk vette birtokba a pályát és az iskolás lányokkal közösen labdáztak. A játékvezetői feladatokat Bokor Zoltán, Hodgyai László és Burus Bernát látták el. A jó hangulatú rendezvényhez szünetben az iskola többi diákja is csatlakozott. A program az ötödikesek játékával folytatódott, majd megérkezett a Bara Levente, Kelemen Dávid, Jelena Richárd és Soufiane Jebari alkotta négyes, akik a hatodik osztályosokkal vették birtokba a pályát, hozzájuk csatlakozott egy-egy lány focistánk is.

A hetedikesek már az U19-es akadémistáink (Gergely Botond, Bujdosó Szilárd, Vereguț Dániel, Bărăbaș Marius) társaságában kergették a lasztit, majd az iskola V-VIII. osztályos lányai vegyes csapatot alkottak Antal Anitával, Balázs Eszterrel, Bartalis Barbarával, Nyéki Annával, Salamon Szidóniával és Szentes Szabinával. Incze Tibor edző közben a foci iránt érdeklődő gyerekekkel egyeztetett, de a meccsek alatt egyfajta Scout szerepkört is betöltött. Az esemény egy Gálamérkőzéssel zárult, amelyen a József Attila iskola diák és tanár válogatottja az FK Csíkszereda második ligás csapatával mérte össze erejét. A mieinknél nehezítésképpen egyérintéses labdajátékra kellett törekedni, illetve csatárjaink ezúttal hátvédként teljesítettek szolgálatot.

Az "Együtt focizunk" kampány legközelebb hétfőn délben folytatódik az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán, a Nagy Imre iskola diákjainak részvételével.

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza