Elitliga U17 | Legyőztük az éllovast

Elitliga U17 | Legyőztük az éllovast

Fontos győzelmet aratott hazai pályán U17-es Elitligás csapatunk az Universitatea Craiova ellen vasárnap. A találkozó második felében jól gazdálkodtunk lehetőségeinkkel és összességében magabiztosan tartottuk itthon a három pontot.

Az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Universitatea Craiova érkezett vasárnap kora délután a Sportparkba. A találkozó első félidejében nem sok igazi gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel. A játék nagyrészt a mezőnyben zajlott, becsülettel gyűrték egymást a csapatok, harcos, kemény küzdelem folyt a pályán.

A mérkőzés második 45 perce már sokkal szebb és nem utolsó sorban eredményesebb játékot hozott. Bár az első helyzetet a Craiova hagyta ki egy nagy kapu előtti kavarodást követően, azután leginkább hazai rohamokról szólt a játék. Az 52. percben veszélyes lövést jegyezhettünk fel, majd egy perccel később a jobb oldalon próbálkoztunk. A vezetést az 58. percben sikerült megszerezni, egy jobb oldali szögletet követően Colceriu Flavius volt eredményes (1–0).

A hazai gól után a vendégek is megpróbálták fokozni a nyomást, ám csupán néhány távoli kísérletre futotta az erejükből. Mi viszont több alkalommal növelhettük volna az előnyünket, ám kimaradtak a lehetőségek. A hajrában végül Marosi Krisztián közelről betalált és bebiztosította a győzelmet (2–0). A végére maradt még egy szép Csíki Szabolcs védés és elkönyvelhettük a megérdemelt győzelmet.

Mivel riválisaink közül a Temesvári Politehnica és a Kolozsvári Universitatea is győzött, így maradtunk a tabella negyedik helyén, ám lemaradásunk csupán hat pont az első helyezett Craiova és kettő a második Poli mögött.

Elitliga U17, Play Off 2. forduló
FK Csíkszereda – Universitatea Craiova 2–0 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Papp Csaba (Ludas), asszisztensek: Moldovan Radu Petrisor (Marosszentkirály), Sîncrăian Andrei (Marosvásárhely)
Gólszerzők: Colceriu Flavius (58.), Marosi Krisztián (79.)
FK Csíkszereda: Csíki Szabolcs – Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond, Leczki Norbert (Bödő Efraim Zoltán, 81.), Marosi Krisztián, Balogh Szilárd, Iordache Luca (Jakab Krisztián, 55.), Lázár Magor (Ilie Luca, 73.), László Norbert (Ilie Mihai, 73.) Vezetőedző: Benkó Tihamér
Universitatea Craiova: Găgeatu Yanis – Badea Vlăduț (Piele Bogdan, 56.), Vancea David (Bunescu Eduard, 86.), Tudorescu Dennis, Balasi Mihăiță, Vancea Albert Mihai (Crăciun Alexandru, 72.), Chiriță Andrei (Mihălea Mario, 72.), Ene Ion, Mierescu Marius (Tomșa Rareș, 46.), Lupulescu Mario, Rădulescu Patric

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza