Események | Futballcipők Magyarországról

Események | Futballcipők Magyarországról

Látogatást tett klubunknál csütörtökön Németh Zsolt, magyarországi országgyűlési képviselő, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A politikus nem érkezett üres kézzel, átadta ugyanis a Budafoki MTE által felajánlott 80 pár futballcipőt, amelyet a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia alközpontjai kapnak meg.

Jeles vendége volt klubunknak csütörtökön reggel, Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke látogatott el hozzánk. A politikus átadta a Budafoki Labdarúgó Club által adományozott 80 pár labdarúgó cipőt, majd baráti hangulatú beszélgetésen vett részt Szondy Zoltán elnök úrral a sajtó jelenlétében. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője, Tóth László, valamint Krecska János, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia regionális igazgatója is.

Németh Zsolt felolvasta azt az adományozó levelet, amellyel a Budafoki Labdarúgó Club 80 pár futballcipőt adományozott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia számára. A felajánlott adományokért Szondy Zoltán mondott köszönetet és kihangsúlyozta: a cipők az akadémia alközpontjaiba fognak kerülni. Klubunk elnöke ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia a lehetőségei szerint igyekszik támogatni a szociálisan hátrányos helyzetben levő sportolóit. Németh Zsolt ezt követően röviden bemutatta a Budafoki Munkás és Testképző Egylet történetét. Kiemelte az Aranycsapat egykori, 35-szörös válogatott tagjának, Zakariás Józsefnek a nevét, aki Budafokon született és onnan indult el labdarúgó-karrierje. A magyarországi klub utánpótlás-bázisa az ő nevét viseli.

Piros-fekete együttműködés

Németh Zsolt annak a reményének is hangot adott, hogy a két klub, az egyaránt piros-fekete színeket viselő FK Csíkszereda és a Budafok a jövőben szorosabb együttműködést fog kialakítani egymással. Szondy Zoltán elmondta: természetesen a klub nyitott az együttműködésre és ennek egyik lépéseként szívesen látnák a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna mezőnyében a budafoki fiatal labdarúgókat.

Budafoki országgyűlési képviselőként a budafoki futballcsapat, a Budafoki Labdarúgó Club, illetve a Budafoki MTE nevében 80 pár cipőt volt alkalmam átadni a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának ma Csíkszeredában. Nagy öröm számunkra, hogy a Kárpát-medencében virágzik a futball és az utánpótlás-képzésben is nagyon komoly eredményeket sikerült elérni. Nekünk, a XXII. Kerületben, Budafokon az utánpótlás képzése kiemelt célkitűzésünk. Nem csak a versenysport miatt, hiszen nem mindenkiből lesz első osztályú labdarúgó, akik ezekben az akadémiákban nevelkedik, hanem azért is, mert egyfajta életszemléletet ad a fiatalok számára. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült a Kárpát-medence szintjén kialakítani egy futball-együttműködést az akadémiák között, illetőleg az egyesületek között. Ennek tanúbizonysága ez a 80 pár cipő, amit Budafok felajánlott az erdélyi utánpótlás-képzésnek” – nyilatkozta Németh Zsolt az átadást követően honlapunknak.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza