Felkészülés | Edzőmeccs a “Marakana” árnyékában

Felkészülés | Edzőmeccs a “Marakana” árnyékában

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Szerbiában edztáborozó U17-es elitligás csapatunk. Benkó Tihamér tanítványai hajtós meccsen négy góllal kikaptak a világhírű Crvena zvezda fiataljaitól.

Nem mindennapi helyszínen játszotta le első felkészülési találkozóját a dél-bánsági Versecen edzőtáborozó U17-es csapatunk. A fiúk Belgrádban, a Rajko Mitić Stadion melletti műfüves edzőpályák egyikén találkoztak a Crvena zvezda hasonló korú egyletével. Az ismertebb nevén “Marakana-ként” emlegetett létesítményt 1963-ban adták át. Itt játszották az 1972/1973-as Bajnokcsapatok Európa-kupájának fináléját és az 1976-os labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjét és döntőjét.

A mérkőzést Benkó Tihamér vezetőedző foglalta össze honlapunknak.

„Ugyan csak felkészülési mérkőzésről volt szó, de mindkét csapat maximálisan komolyan vette a találkozót, tétmérkőzés-szerű meccset játszottunk. Az ellenfelünk volt a kezdeményezőbb, többet birtokolták a labdát, főleg az első 10-15 percben tudtuk nehezen megtartani a játékszert. Ettől függetlenül úgy gondolom jól reagáltunk a játékukra csapatszinten, a félidő második felére kiegyenlítődött a játék, az eredmény a szünetben 1–0 volt a hazaiaknak.

A második félidőben többet tudtuk birtokolni a labdát, többször felértünk az ellenfél tizenhatosáig, azonban többet is hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk, labdákat vesztettünk a pálya közepén, amiket az ellenfél hatékonyan ki is használt, a végeredmény 4–0 lett.

Az egész mérkőzésre jellemző volt a rengeteg elvesztett párharc, mind védekező, mind pedig támadó értelemben. Sok értékes tapasztalatot szereztünk egy igazán jó csapat ellen vívott találkozón, a holnapi nap a pihenésé, elemzésé, pénteken pedig jön a második edzőmeccsünk” – osztotta meg a szakember.

Crvena zvezda U17 – FK Csíkszereda U17 4–0 (1–0)
Belgrád
FK Csíkszereda U17: Simon Máté – Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond– Marosi Krisztián (Bödő Efraim Zoltán, 46.), Leczki Norbert, Balogh Szilárd – Iordache Luca (Törö-Láday Hunor, 75.), Jakab Krisztián (Lázár Magor, 46.) – László NorbertHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza